Kanta-Häme

Arjanlinnan töitä saa jatkaa valvotusti

Hämeenlinnan ympäristö- ja rakennuslautakunta käsittelee ensi viikolla Wetterhoffinkatu 4:n eli Asunto Oy Hämeenlinnan Arjanlinnan remonttiin liittyviä epäselvyyksiä.

Lautakunnalle esitetään erityismenettelyn hyväksymistä. Menettely tarkoittaa sitä, että aiemmin keskeytettyjä töitä on voinut jatkaa ulkopuolisen tarkastajan valvonnassa.

Rakennustarkastaja Heikki Reinikainen kertoo, että määräyksessä ei ole eritelty, mitä töitä voi jatkaa ja mitä ei.

– Työmaan jatkamisen edellytyksenä on se, että työturvallisuutta noudatetaan ja töitä valvotaan tammikuussa tehdyn tarkastusraportin mukaisesti.

Arjanlinnan työmaalla suoritettiin rakennusvalvonnan ylimääräinen tarkastuskäynti juuri ennen joulua, ja sen perusteella työt määrättiin keskeytettäväksi. Remontti on viivästynyt moneen otteeseen.

Keskeytyksen jälkeen työmaalla tehtiin ulkopuolinen tarkastus, ja rakennusvalvontaan on toimitettu tarkennettuja rakennesuunnitelmia. Niitä on vielä myöhemmin täydennetty.

– Tällä perusteella olen antanut luvan jatkaa töitä erityismenettelyn alaisena, Reinikainen sanoo.

Hänen mukaansa Arjanlinnan tyyppiset epäselvyydet remonttikohteissa ovat harvinaisia. Hän on työskennellyt Hämeenlinnan rakennusvalvonnassa viisi vuotta, ja Arjanlinna on ensimmäinen kohde, jossa työt on jouduttu keskeyttämään epäiltyjen laiminlyöntien vuoksi.

– Tähän kohteeseen on käytetty rakennusvalvonnan resursseja moninkertaisesti tavalliseen työmaahan verrattuna, hän sanoo. HÄSA

Päivän lehti

28.5.2020