Kanta-Häme

Arjen kauniit asiat muidenkin nähtäviksi

– Sisustus- ja lifestyleblogit ovat varmaan naisten juttuja. Se on sellaista jännää hifistelyä. Laitetaan paikkoja kuntoon, tehdään asetelmia ja otetaan kuvia, nauraa hämeenlinnalainen bloggaaja Riikka Timonen.

Hän myöntää, ettei moni ymmärrä sitä, miksi bloggaajalla pitää olla hylly, matto tai seinä, josta hän ottaa toistuvasti kuvia. Tavarat hyllyillä, matolla tai seinällä vain vaihtuvat tai vaihtavat paikkaa, joskus kenties vain aavistuksen verran.

Ymmärtäjiä asetelmien sommittelun hienouksille kuitenkin löytyy blogia netissä seuraavista.

– Halusin jakaa arjen kauniit asiat samanhenkisten ihmisten kanssa ja Riikka Timonen tiivistää.

– Jotenkin se ei vain riitä, että se yksi kahvittelemaan tullut kaveri näkee, miten esimerkiksi pöytä on laitettu nätiksi. Blogissa sen voi jakaa muillekin, täydentää puolestaan toinen hämeenlinnalaisbloggaaja Niina Savolainen.

Kaksi erilaista tyyliä

Riikka Timonen ja Niina Savolainen seuraavat toistensa blogeja, vaikka ovatkin tyyliltään täysin erilaisia.

Riikka asuu pari vuotta vanhassa talossa ja hänen sisustusmaailmansa on modernin pelkistetty, täynnä mustaa ja valkoista. Hänen intohimonsa kohteita ovat muun muassa Arabia ja Marimekko. Mustavalkoiseen on puettu myös Riikan tytär Siiri, joka usein esiintyy lastenvaatteisiin hurahtaneen äitinsä kuvissa.

Riikka kertoo sisustus- ja lifestylebloginsa saaneen uutta puhtia juuri pari vuotta sitten, kun perhe muutti uudenkarheaan kotiin Kankaantaakse. Kodin eri yksityiskohdat ovatkin hyvin edustettuina Riikan hyväntuulisuutta huokuvalla blogisivustolla.

Niina puolestaan asuu Aulangon Karlbergissä 1950-luvun lopun talossa, jossa ajan patina saa näkyä. Hän suosii kierrätys- ja kirpputoritavaraa.

– Mä olen kateellinen sun kirpputorisilmästäsi ja pidän kuviasi tosi kauniina, vaikka se ei olekaan mun tyyliäni, Riikka Timonen suitsuttaa tavatessaan Niina Savolaisen ensimmäistä kertaa kasvokkain lehtihaastattelun yhteydessä.

Mielekkyyttä valokuvaamiseen

Niina kertoo pitäneensä lifestyleblogiaan nyt nelisen vuotta. Hänen seuraajansa saavat nauttia harmonisen kauniista arjen yksityiskohdista ja luonnon tarjoamista makupaloista sekä seurata kahden pienen lapsen äidin elämänmenoa. Tosin vain tiettyyn rajaan asti, sillä Niina pitäytyy kommenteissaan tasolla, joka säilyttää yksityisyyden.

– Blogi on mulle muistikirja ja tavallaan päiväkirjakin, jossa voin mainita päivän tapahtumista. Toisen vauvan jälkeen en ole ehtinyt sitä niin ahkerasti päivittämään, mutta kerran viikossa kumminkin, hän sanoo.

Molemmat harrastavat valokuvausta ja bloggaaminen onkin harrastukselle luonteva jatke.

– Kuvausharrastukseen tulee jokin järki, kun on paikka mihin laittaa kuvia, rakentaa niistä kollaaseja ja kertoa fiiliksiä. Kuvaaminen antaa myös hyvän syyn lähteä luontoon lenkille tai pitää koti siistinä, Riikka perustelee.

Julkisuutta he kieltävät tavoittelevansa, eivätkä bloggaa kommenttien toivossa. mutta myöntävät olevansa hyvillään, kun blogeille on pikkuhiljaa löytynyt lukijoita. Uusia tuttavuuksiakin on matkan varrella syntynyt.

– Ehkä sitä aloittaessa salaa toivoi, että joku rupeaisi seuraamaan, mutta ei bloggaaja ole julkkis kuin ehkä korkeitaan blogimaailmassa, Riikka sanoo.

Kaupallista ja pian vanhanaikaista?

Maailmalla bloggaamisesta voi muodostua päätyö ja Suomessakin sillä voi halutessaan ansaita, ainakin lisätuloja, jos ei muuta.

Riikka Timonen myöntää antaneensa pikkusormensa kaupallisuudelle liittyessään Indiedays-portaaliin, joka saa tulonsa myymällä mainoksia blogisivustoille.

Halutessaan bloggaajilla on mahdollisuus hankkia itselleen hyvin edullisesti tai ilmaiseksi esimerkiksi vaatteita, meikkejä tai sisustustavaraa. Hintana tälle kuitenkin on, että näitä tuotteita tuodaan esille omassa blogissa.

– Kyllähän sen lukijakunta huomaa, jos tyyli muuttuu täysin. Itse pidän kiinni alkuperäisestä linjastani. Niitä tuotteita voin nostaa esille, joista olen kiinnostunut muutenkin, Riikka luonnehtii.

Niina Savolainen taas ei lämpene mainostamisajatukselle.

– Vai voisitko sinä kuvitella mainoksia mun blogiini, hän kysyy Riikalta ja saa kieltävän viipymättä vastauksen.

Naiset pohtivat myös, onko blogi jo muuttunut tai muuttumassa vanhanaikaiseksi.

Niina kertoo havainneensa, että moni hänen seuraamansa blogi on hiljentynyt ja kommenttien määrä on vähentynyt.

– Voi olla, että blogia nopeampi Instagram sivuuttaa suosiossa bloggaamisen. Nykyäänkin moni jo täydentääkin blogiaan Instagramin kuvilla, hän havainnoi.

Itse asiassa Niina itsekin aikoinaan bongasi Riikan ensimmäistä kertaa juuri tässä erityisesti kännykällä otettujen valokuvien jakamiseen tarkoitetussa palvelussa. (HäSa)

Niina Savolainen, äitiyslomalla oleva kahvilatyöntekijä,

Souvenirs-blogi osoitteessa http://ssouvenirs.blogspot.fi/

Riikka Timonen, työskentelee lastentarhanopettajana

Hunajaista-niminen blogi osoitteessa http://rappimamma.blogspot.fi/

Mainos