Kanta-Häme

Arolammin uusi eritasoliittymä auki ehkä perjantaina

Kolmosmoottoritiellä odotellaan nopeusrajoitusten poistuvan Arolammin uuden liittymän kohdalta. Liittymä piti avata jo viime perjantaina, mutta lähes 20 sentin lumikerros viivytti töitä.

– Talvi tosiaan yllätti rakentajan. Kun lumi suli nopeasti, ajokaistamerkintöjen teko saatiin käyntiin nyt maanantaina. Jos kaikki sujuu hyvin, liittymä saatetaan avata perjantaina, kertoo projektipäällikkö Tapani Miettinen Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta.

Lumi ja sulava sohjo estivät ajoratamerkintöjen maalaamisen aikataulun mukaisesti.

Liittymässä pidettiin viime torstaina tieturvallisuustarkastus, jossa todettiin ajoratamerkintöjen puute.

– Tieturvallisuus tarkastetaan nyt uudelleen torstaina. Jos turvallisuus on kunnossa, liittymä avataan. Jollei, töitä jatketaan ja turvallisuutta taataan edelleen varoittavin lamellein sekä alennetuin nopeuksin, Miettinen toteaa.

Jo alkusyksyllä liittymän ja sillan kohdalla käytössä ollut 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus nostettiin nyt käytössä olevaan 80 kilometriin tunnissa.

Arolammin liittymän valmistumista juhlittiin jo perjantaina 4. marraskuuta, jolloin liittymän arveltiin avautuvan tien käyttäjille perjantaina 19. marraskuuta.

Eritasoliittymän työt ovat muutaman viikon myöhässä. Liittymä tuo nopean kulkuyhteyden Valion Herajoen meijerille ja Riihimäen kaupunkiin.

Rakentamisen rahoitukseen ovat osallistuneet valtion ohella myös Riihimäen kaupunki ja Valio. HÄSA

 

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic