Kanta-Häme

Arpa suosi kesäistä linnakuvaa

Heinäkuun lopussa melontaseura Vanajaveden vesikoiden jäsen Riikka Helenius päätti lähteä kanootillaan Mierolaan päin. Sää oli kaunis ja poutaiinen, ja hänellä oli mukanaan myös pieni digikamera.

Paluumatkalla kesäisen Hämeen linnan maisema miellytti Heleniusta niin, että hän kaivoi kameransa esiin ja nappasi siitä kuvan.

– Kuvassa näkyy linna ja Vanajavesi. Minulle linna edustaa kaunista kulttuurihistoriaa, ja Vanajaveden ansiosta myös luonto on läsnä, Helenius kertoo.

Netissä Heleniukselle tuli vastaan Viherympäristöliiton ja Hamkin järjestämä Mun maisema -valokuvauskilpailu, hän päätti lähettää kuvansa osaksi kisaa.

Lopulta arpaonni suosi Heleniusta, kun kilpailun voittajaa päätettiin.

– Kisa sattui tulemaan vastaan, ja lähetin kuvan. Valokuvaan aina silloin tällöin, en ole mikään intohimoinen harrastaja, Helenius kertoo.

Mun maisema -kampanjan tarkoituksena oli kerätä suomalaisten mielimaisemia sekä syitä sille, mikä maisemissa miellytti.

Kampanjaan vastasi kaikkiaan noin 250 ihmistä, ja Viherympäristöliiton mukaan enemmistön mielimaisemat sijaitsevat maalla ja liittyvät erilaisiin luontokohteisiin. Vastaajien maisemakuvissa korostuivat myös erilaiset kokemukset, kuten lapsuudenmuistot.

Viherympäristöliiton mukaan myös kaupunkiasujien vastauksissa korostuivat luonnon läheisyyden merkitys. Kesällä toteutettu Kampanja on osa ympäristöministeriön nimeämää Vihervuoden viettoa. HäSa

Muita Mun maisema -kampanjan kuvia voi katsoa sosiaalisesta mediasta tunnisteella #munmaisema.