Kanta-Häme

Arvokas empiretalo lähtee liikkeelle - Hallituskatu on poikki

70 tonnia painava arvokas empiretalo siirretään tänään Hallituskadulta Koulukadulle kaupunginkirjaston viereen. Rakennuksen siirtotyöt aloitettiin aamulla. Talo nostettiin ensin noin metrin korkeudelle maasta ja illansuussa se saatiin siirrettyä kuljetuslavetille.
 
Kohti kaupunginkirjastoa kuljetus lähtee ilta kahdeksan aikaan. Tavoitteena on, että kuljetus kestäisi noin kaksi tuntia. 
 
Hallituskatu on edelleen poikki Kasarmikadun ja Saaristenkadun välillä. Paikalla on liikenteenohjaajia. Myös uteliaita katsojia on paikalla ollut päivän mittaan paljon.
 
Kuljetus aiheuttaa erilaisia liikennejärjestelyitä Kasarmikadulla ja Koulukadulla. Kahdeksantoista metriä pitkän ja 70 tonnia painavan rakennuksen siirto-operaatio on vaatinut tarkat suunnitelmat. Reitin varrelta joudutaan poistamaan muun muassa valaisinpylväitä, liikennemerkkejä ja liikennevaloja.
 
– Toivoisin, etteivät ihmiset tulisi liian lähelle katsomaan, koska se ei ole välttämättä turvallista, lupatarkastaja Tapio Rinta-Jyllilä sanoo. 
 
Talo siirretään uudelle paikalle, koska rakennusta halutaan suojella ja siirtää se jälkipolville. Rakennuksen paikalle on suunniteltu kerrostaloa. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic