Kanta-Häme

Arvokkaat, mutta rennot itsenäisyysjuhlat

Kun kaupungin kaikki kuudesluokkalaiset kokoontuvat kaupunginjohtajien kättelyn jälkeen Hämeen linnan saleihin, pakkasen kourissa värjötelleet kylmät holvit lämpiävät hetkessä.

Puheensorina, nauru ja pukuloisto ovat aivan kuin presidentin linnassa. Myös ahtaus on samaa tasoa.

– Paikalla on hieman alle 700 vierasta. Tämä on tosi odotettu tilaisuus ja selkeästi näkee, että esimerkiksi pukeutumiseen on panostettu, kiittelee perinteisen itsenäisyysvastaanoton järjestelyistä huolehtinut kulttuurituottaja Ville Niutanen Arxista.

Tyydyttää makua

Kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin ja museoviraston intendentin Jouni Marjamäen juhlapuheissa muistutetaan Hämeen linnan merkityksestä.

– Juhlimme hämäläisyyden juuressa, arvokkaasti, mutta rennosti, Hellstén ohjeistaa.

Kuninkaansalin puheita tv-screeniltä keskittyneesti toisessa salissa seuraava Sonja Paasimaa myöntää, että kättely hieman jännitti.

– Onhan ne aika arvokkaan näköisiä herroja, mutta kiva päästä tänne linnaan. Tunnelma on juhlava, HYK:n kuudesluokkalainen arvioi.

Ruununmyllyläinen Ilmari Kämäri ehtii ensimmäisten joukossa pitopöydän kimppuun.

– Lihapullia, nakkeja, pinaattilettuja, kurkkutikkuja, sipsejä, vaahtokarkkeja ja suklaakakkua… Juu, kyllä tämä tyydyttää makuani, Kämäri kommentoi.

Lisää tuoleja

Kuninkaansalista löytyy yksi juhlan tyylikkäimmistä neitiseurueista.

– Sopivaa mekkoa jouduin etsimään, mutta helposti se lopulta löytyi, Senni Myllykangas kertoo turkoosissa pitsiunelmassaan.

Nuoret naiset kertoivat odottavansa juhlilta lähinnä tuttujen tapaamista. Myös yksi kritiikin aihe löytyi.

– Kiva, että on paljon porukkaa, mutta aika paljon joutuu seisomaan. Tuoleja pitäisi olla, Oona Simpanen ja Iida Lehtonen muotoilevat seurueen ajatukset. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic