Kanta-Häme

Arx-talon pyjamabileissä unenomaisia leikkejä, eläinasuja ja Minna Canth

Uni-Arxantai on täynnä tapahtumia lapsille.
Maami Snellman nähdään Miniteatterin lavalla Arx-talossa Minna Canthin roolissa lastennäytelmässä Kattia kanssa! Kuvaaja: Sanna Pelliccioni
Maami Snellman nähdään Miniteatterin lavalla Arx-talossa Minna Canthin roolissa lastennäytelmässä Kanttia kanssa! Kuvaaja: Sanna Pelliccioni

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxissa järjestetään lauantaina 9. maaliskuuta koko perheen pyjamabileet.

Uniteemaisen päivän ohjelmassa on monenmoista mukavaa tekemistä. Unimaa on perheiden pienimmille suunnattu unenomainen leikki, jossa tehdään myös unihiekkateoksia, ja tarpeettomat unitutut voi lahjoittaa eteenpäin.

Nukkumattien matkassa -työpajassa tunnistetaan yön ääniä, ja Mustetahramöröt-piirtelypajassa omat möröt päätyvät paperille.

 

Tanssiteatteri Raatikon Vihreä Portti -tanssityöpaja on Keinusalissa kello 12–12.40.

Työpaja on suunnattu 3–9-vuotiaille, ja mukaan mahtuu 25 osallistujaa. Ennakkoilmoittautuminen alkaa Arx-talon aulassa kello 10 alkaen.

Vihreä Portti -tanssipaja on tanssillinen satu, joka saa kehon ja mielikuvituksen liikkeelle. Pajassa tutustutaan ihmeotus Felineen, joka on kovin tutunoloinen: hänessä on piirteitä sekä ihmisestä että eläimestä. Feline on utelias ja haluaisi saada uusia ystäviä vihreän portin toiselta puolelta, ihmislasten puolelta.

Työpajan ja koreografian on suunnitellut Heidi Masalin.

 

Kanttia kanssa! -lastennäytelmä on Eppu Nuotion käsikirjoittama ja ohjaama.

Visuaalisesta suunnittelusta vastaa Sanna Pelliccioni, ja lavalla nähdään Maami Snellman. Minna Canthin juhlavuoden kunniaksi tehty esitys tutustuttaa lapset Minna Canthiin ja hänen työhönsä.

Esityksessä yleisö näyttelee tärkeää osaa: he ovat kuopiolaisia, kaupan asiakkaita, lapsia, naapureita, palvelusväkeä, virkamiehiä, rautatieläisiä, lukijoita, kriitikoita, salonkilaisia ja kollegoita. Esitystä suositellaan 5–8-vuotiaille, ja sen kesto on 40 minuuttia.

Katsojilla on mahdollisuus osallistua esitysten jälkeen sanataidetyöpajoihin, jotka ohjaa Maami Snellman. Esitykset ovat Arx-talon Miniteatterilla alkaen kello 10.30 ja 13.

 

Lasten suosikki E niin kuin eläin -näyttely on hauska kattaus perinteisiä koulujen opetustauluja ja pehmoeläimiä sekä eläinaiheisia runoja ja lastenkirjoja.

Eläinasut odottavat pikkuväkeä – haluatko olla leijona, kilpikonna, hauki vai kirahvi? Galleria Arxin 3X-elämystilassa piipahdellaan avaruudessa ja vedenalaisessa maailmassa sekä unelmoidaan.

Kävijöitä palvelee Art Café Intola. Ohjelmasisältö on maksuton. Mukaan voi ottaa oman unikaverin ja pukeutua halutessaan uniasuun.