Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnan rautatieaseman parkkitalo sai takauksensa

Hämeenlinnan valtuusto iloitsi aluksi kansanedustajista ja lopuksi Kerhon voitosta, mutta siinä välissä kinattiin pysäköinnistä.
Eduskunnassa jatkava Tarja Filatov (sd.) sai valtuuston kokouksen alussa lukuisia onnitteluja. Halausvuorossa Helena Lehkonen (kok.). Etualalla juttua riitti Mauri Ojamäellä (sd., istumassa) ja Vesa Kaloisella (kok.). Kuva: Pekka Rautiainen
Eduskunnassa jatkava Tarja Filatov (sd.) sai valtuuston kokouksen alussa lukuisia onnitteluja. Halausvuorossa Helena Lehkonen (kok.). Etualalla juttua riitti Mauri Ojamäellä (sd., istumassa) ja Vesa Kaloisella (kok.). Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan valtuuston maanantainen kokous alkoi iloisissa merkeissä, kun valtuuston puheenjohtaja Sari Myllykangas (sd.) kukitti valtuustossa istuvat juuri valitut kansaedustajat. Kukkansa sai myös hiljattain 70 vuotta täyttänyt Juhani Lehto (vas.).

Juhlahetken jälkeen palattiin saman tien arkeen ja tuttuakin tutumpaan aiheeseen, eli pysäköintiin. Valtuusto hyväksyi ensin pysäköintipaikkojen vapaaksioston ja velvoitepaikkojen periaatteet ja hinnoittelun kahden äänestyksen jälkeen.

Juhani Lehto esitti asian palauttamista valmisteluun ja Pentti Nyholm (sd.) olisi korottanut velvoitepaikan hintoja maan alle rakennettaessa. Molemmat esitykset kuitenkin kaatuivat äänestyksessä.

 

Listan viimeisenä asiana taas oli Asemanrannan alueelle kaavoitetun pysäköintilaitoksen lainan takaus.

Hämeenlinnan pysäköintiyhtiö on ottamassa rakentamista varten 11,3 miljoonan euron suuruisen lainan, jota varten se tarvitsee kaupungin takauksen.

Valtuusto käymä keskustelu koski enimmäkseen kaikkea muuta kun takausta. Sekä Lulu Ranne (ps.) että Timo Kaunisto (kesk.) pohtivat, onko laitoksen rakentaminen fiksua juuri nyt, kun pääradan tulevaisuudesta ja esimerkiksi VR:n suunnitelmista vasta odotetaan päätöksiä ja tietoa.

Anni Puntila (kok.) taas kyseenalaisti Asemanrannan asuinalueen toteutumisen lähiaikoina ja pysäköintilaitoksen tarpeen tässä tilanteessa. Hän esittikin loppujen lopuksi takausasian jättämistä pöydälle.

 

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo huomautti, että pysäköintiyhtiön pyytämät tarjoukset laitoksen rakentamisesta menevät umpeen kesäkuun alkupuolella. Pöydällepanoesitystä kannatti useampi valtuutettu, ja siitä äänestettiin.

Äänin 36-15 valtuusto päätti jatkaa asian käsittelyä saman tien, ja sen jälkeen takaus hyväksyttiin ilman uusia äänestyksiä.

Lisäksi hyväksyttiin kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution (kok.) valtuustoryhmien puheenjohtajien nimissä esittämä ponsi. Sen mukaan parkkipaikkojen hinnoittelusta päätettäessä otetaan huomioon pendelöitsijöiden tarpeet.

Viimeisessä puheenvuorossaan Rautio kertoi samalla valtuutetuille ilouutisen HPK:n etenemisestä finaalipeleihin. Se kirvoitti salissa maltillisia hihkaisuja. HÄSA