Kanta-Häme

Aseman vuokratiloille on kiinnostusta

Hämeenlinnan aseman tyhjät neliöt kiinnostavat useampaankin yritystä.

Kehittäjä Pia Niemikotka Linnan Kehityksestä kertoo, että he ovat välittäneet VR:lle tietoa vuokratiloista kiinnostuneista palveluntuottajista. Nimiä Niemikotka ei voi kertoa, koska hänellä ei ole siihen yritysten lupaa.

Kiinnostusta aseman tiloille on varsinkin, jos niitä olisi mahdollista muunnella ja jakaa väliseinien avulla pienemmiksi tiloiksi.

Niemikotkan mukaan Hämeenlinnan kaupunki ja Linnan Kehitys ovat olleet hyvinkin aktiivisia ja tehneet aloitteita VR:n suuntaan niin tilojen viihtyvyyden ja toimivuuden parantamisesta kuin myös mahdollisten vuokralaisten hankkimisessa.

VR Groupin vuokrauspäällikön Jarmo Korhosen kanssa alkuvuodesta pidetyn palaverin jälkeen Linnan Kehityksestä on lähtenyt postia Korhoselle useaan otteeseen.

– Haluaisimme auttaa, että asema saataisiin eläväksi. Tarvitsemme kuitenkin VR:ää yhteistyökumppaniksi. Postia on lähetetty aktiivisesti, mutta en tiedä, mitä VR:n päässä tapahtuu. Eikö siellä ole ollut aikaa perehtyä asiaan?

Vuokrauspäällikkö Jarmo Korhonen kiittelee Linnan Kehityksen aloitteellisuutta. Hänen mukaansa Hämeenlinnan aseman tilojen vuokraamisesta ei kuitenkaan ole vielä mitään julkistettavaa. Joitakin neuvotteluja on kuitenkin käyty.

VR Groupin ensisijaisena tavoitteena on vuokrata lipunmyynnistä ja sen taustatiloista vapautuneet noin 200 neliötä yhtenä osana. Näiden lisäksi asemarakennuksen päädyssä on vapaana erillinen, lipunmyyntiä rouvimmassa kunnossa oleva noin 70 neliön tila. Osa aseman muista tiloista on edelleen VR:n käytössä.

– Tilat pitää joka tapauksessa remontoida uutta vuokralaista varten. En usko, että kukaan niitä pystyy käyttämään sellaisenaan. Tilan pilkkomista pienemmiksi osiksi hankaloittaa se, että siellä on olemassa vain yhdet wc- ja sosiaalitilat, Korhonen kertoo.

Korhosen mukaan tuleva remonttitarve vaikuttaa myös tilojen vuokratasoon.

Kehittäjä Pia Niemikotkan mukaan Hämeenlinnassa tiedetään varsin hyvin, mitä asemalle haluttaisiin. Tätä kartoitettiin muun muassa alkuvuodesta tehdyssä pendelöintikyselyssä.

Myös Korhosen tiedossa on, että ravintola- ja kioskipalvelut ovat tyypillisiä asemalle toivottavia palveluita.

– Tämä asiahan Hämeenlinnassa on kohtuullisen hyvässä kunnossa, sillä siellä olevalla ravintolalla on myös kioskimaista valikoimaa.

Yksi toivotuimpien yritysten joukossa on R-kioski, joka vastaisi moneen palvelutoiveeseen.

Kysymystä siitä, onko R-kioski mahdollinen vuokralainen, Jarmo Korhonen ei voi kommentoida. HäSa

Päivän lehti

18.2.2020