Kanta-Häme

Asemanrannan pysäköintilaitokselle pyydetään kilpailutuslupaa – Saman katon alle tulee myös ruokakauppa

Rakennus toteutetaan joko yhdessä tai kahdessa vaiheessa kaupungin myöhemmän päätöksen mukaan.
Asemanrantaan on tarkoitus rakentaa noin 600 paikkainen pysäköintilaitos. Kuva: Riikka Mäntyneva

Hämeenlinnan Asemanrantaan kaavaillun pysäköintilaitoksen valmistelu on edennyt niin pitkälle, että Hämeenlinnan Pysäköinti oy anoo kaupungilta lupaa käynnistää rakennuksen kilpailutus.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina, ja esityksenä on, että pysäköintiyhtiö oikeutetaan pyytämään urakkatarjoukset.

Asemanrantaan on tarkoitus tehdä yhteensä noin 600-paikkainen pysäköintilaitos, jonka paikoista osa ositetaan velvoitepysäköintiin ja osa junalla matkustavien liityntäpysäköintiin.

Samaan yhteyteen on suunniteltu myös päivittäistavarakauppaa sekä pysäköintiin liittyviä palveluita, kuten autopesulaa, renkaanvaihtoa sekä sähköautojen latauspisteitä. Myös polkupyörien pysäköinti tulisi samaan kokonaisuuteen.

Valmistelun yhteydessä on jätetty vielä auki se, toteutetaanko rakennus kerralla vai kahdessa vaiheessa. Siksi myös urakkatarjoukset pyydetään niin, että niissä on kaksi toteuttamisvaihtoehtoa.

Kaupunginhallituksen on määrä päättää toteutusvaihtoehto sen jälkeen kun kilpailutus on tehty. Jos kaupunki päätyy rakennuttamiseen kahdessa vaiheessa, aluksi tehdään asema-aukion puoleinen osa eli rakennuksen eteläpää.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto on keväällä 2017 sijoittanut 1,5 miljoonaa euroa pysäköintiyhtiön rahastoon käytettäväksi hankkeen käynnistämiseen liittyviin investointeihin.

Pysäköintiyhtiön hallitus on anonut lisäksi kaupungilta 5 miljoonaa euroa pysäköintilaitoksen toteutukseen. Loppurahoitus on tarkoitus järjestää yhtiön ottamalla lainalla.

Kaupungin ensi vuoden budjetissa pysäköintilaitoksen rakentamiseen on varattu 2,5 miljoonaa euroa. Toisesta puolesta päätetään vuoden 2020 budjetin käsittelyn yhteydessä. HÄSA