Kanta-Häme Hämeenlinna

Asemanrannan pysäköintitaloon tulee myös pyöräparkki - Liiketiloihin etsitään vielä vuokralaisia

Syyskuussa avattavassa parkkitalossa on paikkoja myös polkupyörille. Rahalla saa suojaa ja sähköä.
Pysäköintitaloa ja pyöräparkkia rakennetaan asematunnelin sisäänkäyntiä vastapäätä. Parkkitalo on tarkoitus ottaa käyttöön ensi syyskuun puolessa välissä. Kuva: Pekka Rautiainen
Pysäköintitaloa ja pyöräparkkia rakennetaan asematunnelin sisäänkäyntiä vastapäätä. Parkkitalo on tarkoitus ottaa käyttöön ensi syyskuun puolessa välissä. Kuva: Pekka Rautiainen

Asemanrannan ja rautatieaseman pysäköintitalon rakentamisen eteneminen aikataulussaan tietää myös sitä, että ensi syksynä asemalle pyöräilevät voivat saada ajopelinsä säältä ja varkailta suojattuun paikkaan.

Pysäköintitalosta on varattu läheltä asematunnelin päätä noin sadan neliön tila pyörien maksulliseen pysäköintiin. Tilaan tulee telineitä, joissa polkupyöriä säilytetään päällekkäin kahdessa tasossa.

– Pyöräpysäköinnin hinnastoa ei ole vielä mietitty, mutta meille tulee 120 pyöräpaikkaa tiloihin, joissa on kulunvalvonta ja kameroita, pysäköintitaloa rakennuttavan Hämeenlinnan pysäköinti oy:n toimitusjohtaja Ari Mielty kertoo.

Mielty ei vielä osaa sanoa, sopivatko tilat myös tavallisia polkupyöriä isommille lastipyörille tai peräkärryille.

 

Sähköpyörien akkujen lataaminen on Mieltyn mukaan mahdollista tiloissa. Tarjolle tulee mahdollisesti myös muitakin palveluita.

– Meille on esitetty toiveita ainakin mahdollisuudesta säilyttää kypäriä ja muita pyöräilyvarusteita lukollisissa lokerikoissa, mutta niiden miettiminen on vielä työn alla, Mielty sanoo.

 

 

Pyöräparkin operaattoria ei ole vielä valittu. Mieltyn mukaan pysäköintiyhtiö voi vastata palveluista itsekin, mutta myös ulkopuolinen operoija on hänen mukaansa mahdollinen, jos hintataso saadaan pidettyä järkevänä.

Pyöräpysäköinnin tarvetta ja hintatasoa on selvitetty verkkokyselyllä, jonka mukaan aktiivisesti asemalle pyöräilevät olisivat valmiita maksamaan kuukausimaksua turvallisesta tilasta.

Mallia on suunnitteluvaiheessa haettu pyöräpysäköintilaitoksista Suomessa ja Hollannissa. Seuraavaksi tarkoitus on käydä tutustumassa Pasilan uuden kauppakeskus Triplan pyöräparkkiin.

Pyöräparkin pitäisi avautua samaan aikaan pysäköintitalon kanssa ensi vuoden syyskuussa.

 

Lue myös: Rautatieaseman käyttäjät: Parempi pyöräparkki vaikka maksua vastaan (18.8.2018)

 

Parkkitalon liiketiloista käydään Ari Mieltyn mukaan parhaillaan neuvotteluja mahdollisten vuokralaisten kanssa.

– Päivittäistavarakaupan toimijoiden kanssa on käyty neuvotteluja isommasta noin 700 neliömetrin tilasta. Pienempi, noin 120 neliömetrin tila on herättänyt kiinnostusta erityisesti kahvilayrittäjissä, Mielty sanoo. HäSa

Lue myös: Pysäköintilaitos nousee suunnitellusti Asemanrannassa – Parkkien hintoja mietitään keväällä (24.11.2019)

Päivän lehti

19.1.2020