Kanta-Häme

Asemanrantaan nousee pian uusia kerrostaloja – "Omistusasunnot ovat Hämeenlinnan kalleinta hintaluokkaa"

Asemanrannan rakennusprojektit etenevät tällä hetkellä suunniteltuun malliin.

Omistusasuntoja sisältäviä kerrostaloja tulee kaksi. Lähellä Vanajaveden rantaa sijaitseva Origo, jonka rakentaminen aloitettiin ensimmäisenä, valmistuu ensi joulukuussa. Silloin alkavat myös muutot. Origossa on vielä neljä asuntoa vapaana.

Aivan Origon viereen nousevan Primon on sen sijaan tarkoitus valmistua ensi vuoden elokuussa.

– Primossa on vapaita asuntoja vielä paljon. Origoa oli odotettu vuosia, joten oli luonnollista, että se herätti heti runsaasti kiinnostusta. Tiesimme, ettei sama tahti tulisi jatkumaan Primon kanssa, OP-Kiinteistökeskuksen kiinteistönvälittäjä Juha Helminen sanoo.

Primon asunnot ovat nyt myynnissä. Origon ja Primon rakennuttavan YIT:n projektipäällikkö Miikka Kilpisen mukaan talojen asuntojen hinnat ovat keskenään samaa luokkaa.

– Ne ovat Hämeenlinnan kerrostalojen kalleinta hintaluokkaa.

Origon asunnoista suuri osa on ulkopaikkakuntalaisten varaamia. Primon varaustilastoja ei ole vielä tutkittu.

Origon ja Primon läheisyyteen rakennetaan OP-Vuokratuotto-Erikoissijoitusrahaston tilaamana myös kerrostalo, johon tulee vuokra-asuntoja. Talo kulkee nimellä Logi. Rakentaminen alkoi viime huhtikuussa, ja valmiin talon on tarkoitus nousta Asemanrantaan ensi vuoden kesäkuun loppuun mennessä.

– Logiin tulee pääosin kovan rahan yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Niiden markkinointi ja vuokraus alkaa vuodenvaihteen jälkeen, OP:n rakennuttajapäällikkö Kari Kangasmaa sanoo. HäSa