Kanta-Häme

Asemanseudun tilojen vuokralaisille lähtö ensi syksynä

Hämeenlinnan aseman kupeessa sijaitsevalle Saarioisten alueelle etsitään nyt tosissaan uutta ilmettä. Alueen rakentamiseen ideoita etsivä arkkitehtikilpailu aiotaan julistaa vielä loppuvuoden aikana.

– Nyt ovat selvitystyöt käynnissä. Ennen kilpailun julistamista pitää vielä tarkentaa monta asiaa, jotta kilpailutöille voidaan asettaa oikeanlaiset reunaehdot. Yksi näistä on se, mikä vanhasta rakennuskannasta säilytetään, kertoo YIT Rakennuksen Etelä-Suomen yksikön johtaja Sami Viitanen.

Alueen asemakaavan valmistumisen tavoitteellinen aikataulu on helmikuussa 2015.

– Siten alueen rakentaminen voisi alkaa vuoden 2015 aikana. Vaikka kaava ei olisikaan valmis, vanhan purkamiseen ja säilytettävien rakennusten peruskorjaamiseen voidaan ryhtyä tolloin heti alkuvaiheessa, Viitanen hahmottelee.

Kaavoitettavalla alueella on sekä kaupungin että Saarioisten kiinteistöyhtiön Mestari Kiinteistö oy:n hallinnoimia maita. Kaupunki ja Saarioinen allekirjoittivat pari viikkoa sitten alueen kehittämisen puitesopimuksen.

YIT Rakennus puolestaan on tehnyt esisopimuksen Saarioisten omistamasta alueesta. Kauppa on tarkoitus lyödä lukkoon kaavan vahvistumisen aikoihin.

Liityntäpysäköinti ja muita palveluita

Alueen rakentamiseen liittyy oleellisesti myös rautatieaseman liityntäpysäköinti, jolla tällä hetkellä on käytössään muun muassa vanhan tehdaskiinteistön viereinen hiekkakenttä.

– Se pitää selvittää, miten paljon pysäköintitilaa tarvitaan. Samoin alueella voisi mahdollisesti olla tilausta esimerkiksi päivittäistavarakaupalle tai muillekin palveluille. Näihin haetaan ideoita kilpailulla.

Asemanseudun kaavoitus alkaa pian kilpailun ratkeamisen jälkeen. Alueelle on tarkoitus tulla keskustamaista kerrostaloaluetta.

Saarioisten tontin osalta on puhuttu noin 30 000 kerrosneliöstä ja koko alueen osalta noin 60 000 neliöstä. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020