Kanta-Häme Hämeenlinna

Asemantaustaan asennetaan jo pysäköintirajoituksia - Nyt kannattaa tarkkailla uusia liikennemerkkejä

Kaikki asemanseudun uudet liikennemerkit paikoillaan lokakuun loppuun mennessä. Merkit ovat voimassa heti, kun ne on asennettu.
Hämeenlinnan kaupunki aloittaa tällä viikolla aseman seudun pysäköintijärjestelyn mukaisten merkkimuutosten toteuttamisen.
Hämeenlinnan kaupunki aloittaa tällä viikolla aseman seudun pysäköintijärjestelyn mukaisten merkkimuutosten toteuttamisen.

Hämeenlinnan kaupunki aloittaa tällä viikolla aseman seudun pysäköintijärjestelyn mukaisten merkkimuutosten toteuttamisen. Tällä viikolla töitä tehdään Asemantaustan puolella rataa. Sen jälkeen työt siirtyvät rautatieaseman puolella rataa Keinusaareen, aseman alueelle ja Asemanrantaan.

Kaikki uusia pysäköintijärjestelyjä osoittavat merkit on asennettu maastoon lokakuun loppuun mennessä. Pysäköintimuutokset tulevat voimaan välittömästi kun uudet liikennemerkit on asennettu, joten kannattaa pitää silmät auki uusien liikennemerkkien varalta.

Myös pysäköintitalo Pööli aukeaa lokakuussa.

Maksu mobiilisovelluksella

Asemantakana Rautatienkadun ja Tuomelankadun kulmassa oleva pieni pysäköintialue muuttuu maksulliseksi. Pysäköinti maksetaan mobiilisovelluksella ja hintana on euron tunti ja 6 euroa päivä.

Tienvarsipaikat esimerkiksi Rautatienkadulla, Tuomelankadulla, Pintiäläntiellä ja Jarrumiehentiellä muuttuvat neljän tunnin kiekkopaikoiksi. Joillakin tieosuuksilla pysäköinti on kielletty kokonaan.

Rautatieaseman eteläpäädyssä sijaitsevalle pysäköintialueelle ja Hilpi Kummilan tien varressa olevalle pitkäaikaispysäköinnin alueelle asennetaan pysäköintiautomaatit lokakuun aikana. Lisäksi pysäköinnistä voi maksaa käytössä olevilla mobiilisovelluksilla. HäSa

Kuva: Soile Toivonen
Kuva: Soile Toivonen

Lue myös:

Asemanseudun uuden pysäköintitalon maksut nyt julki: Näin paljon maksaa kuukausipysäköinti juna-asemalla, pyöräilijöillekin tulossa maksu (3.9.2020)

Omaa autoa ei hyväksytä työmatkakuluksi – Nyt työmatkoja aiotaan rasittaa pysäköintikuluilla (16.9.2020)

 

Eri alueiden hintoja

Asemantaustan pieni pysäköintialue: 1 € /tunti tai 6 € / päivä.

Pikkujärventien ja Hilpi Kummilan tien varren pitkäaikaispysäköintialueet: 1 €/ tunti, 6 € / päivä, 18 € / viikko, 45 € / 30 vrk

Hämeenkujan pysäköintialue 1.10.alkaen 2 € / tunti, 6 € / päivä, 18 € / viikko, 45 € / 30vrk.

Asema-aukio ja Kiistalantien kadunvarsipysäköinti: 1.11. alkaen 2 € / tunti, lupakiekko kuukaudeksi 150 €, lupakiekko puoleksi vuodeksi 700 €, ennen marraskuuta hinta hieman halvempi.

Hämeentien, Paavo Cajanderin kadun ja Kiistalantien kadunvarsipaikat asukaspysäköintitunnuksella: vuosihinta 1.10.2020 alkaen 190 €, puoli vuotta 100 €. Yrityspysäköintitunnus 370 €/vuosi, 200 € / puoli vuotta.

Pysäköintitalo Pööli: 1 € / alkava tunti, kuukausipysäköinti 82 € / kk, vuosipysäköinti 726 € / vuosi

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic