fbpx
Kanta-Häme

Asennetta peliin, yrittäjät!

– Pahinta on leikkiä kuollutta ja luovuttaa jo valmiiksi, sanoo Sari Hagemeier.

Kaupunkikeskustayhdistyksen puheenjohtaja viittaa siihen, etteivät Hämeenlinnan kauppiaat ole vieläkään täysin heränneet siihen, että kaupunkiin tulee ensi viikolla kymmeniätuhansia keski-ikäisiä konserttituristeja.

TURISTEJA, JOILLA ON RAHAA sekä halua käyttää sitä muuhunkin kuin itse konserttiin liittyvään toimintaan. Nyt olisi korkea aika herätä.

– Viikon sisään on paljon väkeä odotettavissa kaupungin kesätapahtumiin, alkaen viikonlopun Wanaja Festivalista, jatkuen AC/DC:n konsertin kautta moottoripyörä- ja tatuointitapahtumiin.

Hagemeier puhuu positiivisen tsemppihengen puolesta, että tapahtumat nähtäisiin kaupungin ja yritysten markkinointimahdollisuutena.

– Asennetta peliin! Nyt on yrittäjillä paikka näyttää ihmisille, että heillä on syy tulla kaupunkiin myös tapahtumien ulkopuolisena, hiljaisena aikana.

PALVELUT OVAT KUNNOSSA, mutta näkyvyyden parantamisessa on vielä petrattavaa. Osa yrittäjistä on suhtautunut epäilevästi siihen, että konserttiväki tallaisi keskustan kaduilla.

– Aluehallintovirasto on suositellut jatkolupia ja lisäanniskelualueita, ravintolat ovat tarttuneet niihin hyvin.

Moni suhtautuu perihämäläiseen tapaan koko juttuun aika varovaisesti, että katsotaan nyt, miten muilla konserttiaika sujuu, ja kokeillaan itse ehkä jokin toinen kerta.

– Yrittäjät, pitäkää meteliä itsestänne ja palveluistanne. Uskaltakaa repäistä, Hagemeier kannustaa.

KONSERTTIYLEISÖSSÄ olisi potentiaalia piristysruiskeeksi kauppojen kesäelämään. Vielä näyttää siltä, että se osin hyödyntämättä.

– Reskalla on vuokralla noin 30 pop-up-myyntipaikkaa AC/DC:n konsertin ajaksi, myös torilla on tilaa.

Reskan myyntipaikoista valtaosa on vielä hyödyntämättä.

– Kävelykadulla toimivien yritysten lisäksi muutkin voisivat hyödyntää myyntipaikkoja ja pidennettyjä aukioloaikoja (kello 21 asti).

Esimerkiksi torille tulee kahdeksi vuorokaudeksi iso anniskelualue.

– Vaihtavat jossain vaiheessa yömakkarat aamumunakkaaseen, mikä on mielestäni hyvä osoitus turistimassan huomioimisesta.

MYYNTIPÖYTIÄ JA KATOKSIA voi tiedustella kaupunkikeskustayhdistykseltä. Niitä saa vielä päivää ennen megakonserttia, mutta ajoissa kannattaa olla liikkeellä.

– Todennäköisesti myyjiä tulee myös kaupungin ulkopuolelta. Kukaan ei voi jälkikäteen sanoa, etteikö olisi tiennyt mahdollisuudesta.

Menot