Kanta-Häme Riihimäki

Asevalmistaja Sako teki aiesopimuksen Puolustusvoimien kanssa: "Uskomme, että tällä on työllistävä vaikutus"

Yhteistyön tavoitteena on kehittää Puolustusvoimille uusi tarkkuuskivääri ja tukiampujan kivääri.
Sakon toimitusjohtaja Raimo Karjalainen on tyytyväinen aiesopimukseen. Kuva: Juhani Salo, arkisto

Aseita Suomessa valmistava Sako Oy on tehnyt Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen kanssa aiesopimuksen kiväärituoteperheen tuotekehitystyöstä ja kiväärijärjestelmän hankinnan valmistelusta.

– Tällaisena aikana tämä on hyvä uutinen ja se luo uskoa tulevaisuuteen. Uskomme, että tällä on työllistävä vaikutus tulevaisuudessa, kertoo Sakon toimitusjohtaja Raimo Karjalainen.

Se, kuinka paljon työllistävää vaikutusta projekti voisi tuoda, selviää ajan kanssa.

– Tässä vaiheessa se riippuu hyvin paljon valmistettavista määristä, ja näistä määristä ei ole vielä ollut tarkempaa keskustelua. Tämä oli lähtölaukaus ja nyt projekti alkaa, Karjalainen kertoo.

Tarkkuuskivääri tavoitteena

Yhteistyön tavoitteena on kehittää Puolustusvoimille uusi tarkkuuskivääri ja tukiampujan kivääri sekä tuottaa näille hankintavalmius.

Tuotekehitysyhteistyössä on yhä paljon avoimia kysymyksiä joten hintalappua kaupalle ei vielä ole.

– Tässä vaiheessa arviota ei ole olemassa. Se selviää sitten kun tuotekehityshanke menee pidemmälle ja kun alkaa varmistua, minkälaiset tuotteet ovat.

Aiesopimus allekirjoitettiin maanantaina. Kyseessä on aiesopimus, eli molemmat tahot ovat vasta ilmoittaneet tahtonsa lähteä kehittämään tuotteita.

Seuraavaksi aloitetaan kehitysyhteistyö, jossa Sako ja Puolustusvoimat yhdessä testaavat ja kehittävät tuotteita.

– Koemme tämän hyvin merkitykselliseksi. Otamme tämän suurena luottamuksen osoituksena suomalaista osaamista ja Sakon osaamista kohtaan, Karjalainen sanoo. HÄSA

Päivän lehti

13.7.2020