Kanta-Häme

Asfaltti-Andreas puijasi yrittäjältä 30 000 euroa

 

Petolliset ja jopa uhkaavat asfalttimiehet ovat liikkeellä Hämeenlinnan seudulla. Noin viikon sisällä on paikallinen yrittäjä menettänyt 30 000 euroa ja toinen omakotiasukas 3000 euroa petollisten asfalttimiesten taskuihin.

Paikallinen yritys maksoi Andreakseksi esittäytyneelle miehelle 30 000 euron ennakkomaksun yrityksen piha-alueen asfaltoinnista. Rahat siirtyivät näppärästi ”asfalttifirman” tilille, mutta sen jälkeen yhteydenpito katkesi täysin. Andreas ei enää vastannut puhelimeen, eivätkä asfalttikoneetkaan koskaan ilmestyneet yrityksen pihalle.

Kanta-Hämeen poliisi kertookin nyt tutkivansa Andreaksen edesottamuksia törkeänä petoksena. 

Asfalttipintaa on tarjottu myös omakotitalojen pihoihin. Tällä kertaa asialla olivat Britteinsaarilta kotoisin olevat yrittäjät, jotka tekivät edullisen oloisen urakkatarjouksen.  Asukkaan vielä miettiessä aloittivat miehet jo työn ja levittivät pihaan jotain ainetta, joka ei ollut kuitenkaan asfalttia.

Tämän jälkeen he vaativat saada 3000 euroa käteisenä. Kun asukas ehdotti pankkitilille maksamista kävivät miehet uhkaaviksi ja painostivat asukkaan maksamaan käteisellä.

 

 

Kanta-Hämeen poliisin mukaan tällaisten liikkuvien urakkatarjoajien kanssa ei kannata tehdä mitään sopimuksia, eikä missään tapauksessa maksaa mitään etukäteen. Poliisin mukaan kauppaa tehdessä pitää aina varmistua siitä, kenen kanssa sopimusta tekee, sillä pelkkä etunimi ei riitä yksilöimään henkilöä. (HäSa)

Päivän lehti

23.1.2020