Kanta-Häme

Asfalttiasemaa vastustavalla adressilla lähes 600 allekirjoitusta. "Järjen käyttö ja yhteiskuntavastuun ottaminen ei vaadi lakeja jotka siihen pakottavat"

Tiiriössä sijaitsevan asfalttiaseman uusi suunniteltu sijoituspaikka kaupungin toisella puolella Velssissä herättää yhä suurempaa vastustusta.

Adressit.com-sivustolle viime viikolla perustettu Velssin asfalttiaseman vastustaminen -adressi oli tiistai-iltaan mennessä saanut jo noin 560 allekirjoitusta.

Hämeen Sanomat on julkaissut useita artikkeleita asfalttiaseman uudesta sijainnista, linkkejä artikkeleihin löydät tämän jutun lopusta. Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti asfalttiaseman siirrosta jo kesäkuussa, mutta tieto asfalttiasemasta tuli monelle alueen asukkaalle yllätyksenä elokuun lopussa. Keskustelu asiasta jatkuu myös keskiviikon lehden mielipidesivuilla.

 

Adressi-sivuston allekirjoitusten yhteydessä oli lukuisia tulikivenkatkuisia viestejä aseman sijainnista päättäville.

 

”Pitäkää huolta kaupunkinne asukkaiden asioista. Suokaa lapsiperheille ja muille edelleen hyvä asuinalue metsineen. Ehkä tyhjätkin tontit Siirissä sitten menevät kaupaksi. Me emme tänä päivänä tiedä mitä kaikkea pitkällä aikavälillä voi tulla asfalttiaseman haitoista terveydellisestikin. Sen tiedämme, että kukaan ei halua asua melun, hajun ja rekkarallin vierellä. Tämä on äärimmäisen surullista. Miksi me asukkaat emme ole päättäjille tärkeitä?”

 

”Täysin naurettava päätös! Asukkaita ei ole kuultu yhtään. Outoa toimintaa.”

 

”Nyt järki käteen ja asfalttiaseman suunnittelu uuteen harkintaan. Emme halua haju- tai päästöhaittoja luonnonläheiselle asuinalueelle, joka on täynnä pieniä lapsia.”

 

”Siinä Sunnycar centterin tontilla on tilaa.”

 

”Siiri 2:n asukkaita sekä muitakin lähialueen perheitä on suorastaan huijattu! Asuntojen ja tonttien arvo laskee! Asumisen laatu heikkenee! Miettikää oikeasti uudelleen. Hyvä arki Hämeenlinnassa vai onko?!”

 

”Teollisuusalueet ovat erikseen, esim. Moreeni. Alueella asuu paljon lapsiperheitä. Miten kaupunki edes tällaista on esittänyt? Asfalttia-asemaa, yrittäjyyttä ja työpaikkoja alue toki tarvitsee, mutta nyt harkinta on pettänyt suunnittelujohtajalla, kaavoittajilla ja Hämeenlinnan Kaupunginhallituksella pahasti.”

 

”Haluaisin muuttaa Hämeenlinnaan, mutta täytyy miettiä vielä uudestaan mikäli tällaisia tehtaita perustetaan asuinalueiden läheisyyteen. Kunta ei houkuttele asuinpaikkana jos kaupunginhallitus tekee päätöksiä selvästi elinkeinoelämän ehdoilla – asukkaiden terveydestä ja viihtyvyydestä sekä asuntojen/tonttien arvosta piittaamatta.”

 

”Järjen käyttö ja yhteiskuntavastuun ottaminen ei vaadi lakeja jotka siihen pakottavat, se vaatii halua toimia oikein.”

 

”Käsittämätön aivopieru päättäjiltä. ”Asfalttiasema aiheutti liikaa ongelmia teollisuusalueella. Siirretään se siis uusimmalle asuinalueelle.”

 

Adressin voi allekirjoittaa myös nimettömänä ja palveluun voi kirjautua eri tavoilla, muun muassa Facebook-tunnuksilla. Tämän vuoksi ei voi pitää varmana, että asfalttiasemaa vastustavan adressin olisi allekirjoittanut todella lähes 600 eri henkilöä. Adressista löytyvien allekirjoittajien paikkatietojen mukaan asemaa vastustaa hämeenlinnalaisten ihmisten lisäksi ainakin Janakkalassa, Lohjalla, Varkaudessa, Mikkelissä, Nokialla ja Helsingissä sekä ulkomailla asuvia henkilöitä. HäSa

 

Lue myös:

Asfalttiaseman valmistelussa ei pyydetty lausuntoa lähiseudun asukkailta – paljonko virkamiehellä on kuulemisessa harkintavaltaa?

YIT on siirtämässä asfalttiasemansa Mäkelän teollisuusalueelta Velssiin – suunnitelma yllätti asukkaat

Asfalttiaseman perustamiseen riittää pelkkä rekisteröinti-ilmoitus. Siirin asukkaita ei tarvinnut kuulla

Päivän lehti

23.1.2020