Kanta-Häme

Asiakasmaksuihin korotus ensi vuonna

Kaupungin päätösvallassa oleviin ikäihmisten palvelumaksuihin tulee ensi vuoden alusta kolmen prosentin korotus. Korotusten taso on määritetty Hämeenlinnan ensi vuoden tilaajabudjetissa.

Ikäihmisten lautakunta päättää korotuksista keskiviikkona.

Esimerkiksi ateriapalveluiden kotiin toimitetun kylmäpakatun lounaan hinta nousee 20 senttiä. Uusi hinta on vuoden 2013 alusta 7,70 euroa.

Kaupungin turvapuhelimista perimä kuukausimaksu nousee tasan yhden euron 34,20 euroon kuukaudessa. Lisäksi nousevat hieman lyhytaikaisen palveluasumisen, kylvetys- ja pyykkipalvelun ja kauppa-asioinnin maksut.

Prabhakaran Ranjithkumarin (sd.) valtuustoaloitteessa on esitetty ikäihmisten lyhytaikaisen hoivan intervallipaikkojen lisäämistä.

Lyhytaikaisen hoivan tarve on ikäihmisten lautakunnan päätösehdotuksen mukaan jo otettu huomioon ja suunnitellut hoitopaikkojen lisäykset vaikuttavat riittäviltä.

Kaupungin omissa yksiköissä on intervallipaikkoja 33 ja yksityisillä palveluntuottajilta niitä on hankittu noin 15. Ensi vuonna on tavoitteena, että paikkoja on 12-24 enemmän. (HäSa)

 

 

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic