Kanta-Häme

Asiakirjojen todentaminen ja vahvistaminen hoidetaan yhä useammin sähköisellä allekirjoituksella

Ypäjällä oli tarkastelujaksolla Suomen suurin allekirjoitusmäärä asukasta kohden.
Arkistokuva

Sähköisten allekirjoitustapahtumien määrä kasvoi lähes kaksinkertaiseksi kymmenessä viikossa alkuvuodesta. Aiempina vuosina kasvu on ollut kymmeniä prosentteja per vuosi.

Digitaalinen allekirjoitus eli sähköinen allekirjoitus on esimerkiksi sähköpostiviestiin tehty allekirjoitus, joka varmentaa tietyn viestin sisällön ja allekirjoittajan henkilöllisyyden.

Eniten sähköisiä allekirjoituksia tehdään Uudellamaalla. Kehitysnopeus on ollut nopeinta Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Pienintä kasvu on ollut Kanta-Hämeessä, jossa kasvuprosentti nousi sielläkin 70:ään. Ypäjällä sähköisten allekirjoitusten määrä kasvoi peräti 170 prosentilla, Hämeenlinnassa vain 23,5 prosentilla ja Forssassa 92 prosentilla.

Sähköisen allekirjoituksen käyttö ei ole yrityksille pakollista, ja tämän vuoksi se ilmaisee herkästi yritysten toiminnan kehittämistä.

Suomessa on käytössä useita vahvaa sähköistä tunnistamista hyödyntävää sähköisen allekirjoituksen palvelua sekä yksityisten yritysten että valtion tuottamana.

Sähköisen allekirjoituksen käyttämisen kehittämistä vertailtiin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa käytössä olevasta Visma Sign -allekirjoituspalvelusta.

Päivän lehti

12.7.2020