Kanta-Häme

Ässä-Renkaille tehdään kesäksi saneerausohjelma

Lammilla toimiva Ässä-Rengas on hakenut yrityssaneerausta. Päijät-Hämeen käräjäoikeus on käynnistänyt saneerausmenettelyn ja valinnut saneerauksen selvittäjäksi asianajaja Mikko Hakolan.

Ässä-Rengas on renkaiden pinnoittaja ja myyjä. Ässä-uusiorenkaita on valmistettu 35 vuotta. Yrityksen liikevaihto oli viime vuoden heinäkuussa päättyneellä tilikaudella vajaa 1,3 miljoonaa euroa. Liikevaihto oli edellisellä tilikaudella lähes 1,5 miljoonaa euroa.

Vakuutusyhtiö haki Ässä-Rengasta konkurssiin vuoden vaihteessa. Maaliskuussa yritys haki yrityssaneerausta. Kun saneerausmenettely on käynnissä, yritys saa konkurssisuojan vanhoilta veloiltaan.

Yrityksen kannattavuus on ollut useita vuosia heikko. Selvittäjä Mikko Hakola toteaa, että viime talvi oli kaikille rengaskauppiaille huono.

Selvittäjän on laadittava Ässä-Renkaalle saneerausohjelma kesä-heinäkuun vaihteeseen mennessä. Käytännössä vakuudettomat velkojat päättävät, hyväksyvätkö ne ohjelma. Yleensä saneerausohjelma merkitsee velkojen leikkaamista. (HäSa)