fbpx
Kanta-Häme

Asukkaat kehittämään Inkilänhovin palveluasumista

Riihimäkeläisen palvelutalon, Inkilänhovin, piha-aluetta aiotaan kehittää muotoilun keinoin yhdessä talon asukkaiden ja muiden asiakkaiden kanssa heidän tarpeistaan ja toiveistaan lähtien.

Tarkoituksena on luoda palvelutalon omasta pihasta elämyksellinen, toiminnallinen ja turvallinen ulkoilualue, jota asukkaat voivat käyttää ympäri vuoden yksin tai yhdessä.

Hankkeelle on myönnetty 20 000 euron muotoilurahoitus, ja muotoilijana toimii lahtelainen Iam design oy verkostoineen.

Hanke on osa Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa ja yhdessä designpääkaupunkivuoden kanssa toteutettavaa Muotoillut ratkaisut 2012 -ohjelmaa. Ohjelmassa on mukana Riihimäen Kehitysvammatuki ry:n ja Me itse ry Riihimäen Hyvän mielen pihapolku -hanke.

Muotoilijat ohjelman eri puolilla Suomea sijaitseviin viiteen hankkeeseen on nyt valittu, ja varsinainen suunnittelutyö käynnistyy.

Ratkaisut jatkokäyttöön

Ohjelman muotoiluhankkeille on yhteistä käyttäjiä ja sidosryhmiä osallistava työskentelytapa.

Esimerkiksi Riihimäellä unelmien pihaa lähdetään suunnittelemaan luotaintutkimuksen ja työpajojen avulla, ja toiveita kerätään myös palvelutaloon rakennettavan ideaseinän kautta. Kehittämiseen kutsutaan mukaan asukkaita, henkilökuntaa, perheenjäseniä ja sidosryhmiä.

Hankkeiden tulokset valmistuvat talvella 2013. Tulosten raportoinnin ja palautteen kautta tuotetaan muotoiltuja ratkaisuja, joita voidaan hyödyntää myös muualla. (HäSa)

Menot