Kanta-Häme

Asumista helpottavia ratkaisuja ikääntyville

Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Forssan Yrittäjät palkitsivat yrittäjä Veijo Mäkisen Forssan Säätökaluste Oy:stä Forssan vuoden yrittäjänä. Ansiokkaasta ja tuloksia tuottavasta yritystoiminnasta myönnetty palkinto luovutettiin Forssan Yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana.

Forssan Säätökaluste Oy on forssalainen perheyritys, joka on erikoistunut suunnittelemaan ja toimittamaan erilaisia kylpyhuoneen ja keittiön apuvälineitä ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten arkea helpottamaan. Yritys tekee ensisijaisesti projektimyyntiä rakennusliikkeille ja alan tukkuliikkeille.

Veijo Mäkinen perusti Forssan Säätökaluste Oy:n vuonna 1995. Hän oli tuolloin 24-vuotias.

– Yrittäjäksi lähteminen ei pelottanut, sillä perheellämme oli yrittäjätausta. Vanhemmillani oli kelloliike V. Mäkinen, jonka myymälä oli Forssan linja-autoasemalla ja Kartanonkadulla oli sedälläni kelloliike.

Yrityksen myymiä tuotteita käytetään muun muassa palvelutaloissa, sairaaloissa ja julkisissa tiloissa sekä ikäihmisten ja vammaisten henkilöiden yksityiskodeissa. Tuotteiden osia valmistavat alihankkijat. Ne kootaan ja varastoidaan Forssan Säätökalusteen hallitiloissa Forssan Sortohaassa ja toimitetaan usein suoraan asiakkaiden työmaille yrityksen omalla kuorma-autolla.

– Kolme neljästä myymästämme tuotteesta on kotimaassa valmistettuja. Forssassa on paljon metallisosaamista. Käytämme mahdollisimman paljon paikallista valmistusta. Siinä on valttina nopeus ja että tunnemme tekijät, Mäkinen korostaa.

Forssan Säätökaluste toimii alalla, jonka kasvunäkymät ovat hyvät. Väestö ikääntyy ja tarvitaan asumisratkaisuja, jotka mahdollistavat hyvän vanhenemisen esteettömässä, joustavassa ja tekniikaltaan käyttäjäystävällisessä ympäristössä.

Päivän lehti

18.2.2020