Kanta-Häme

Asunto tuhoutui yhdessä humahduksessa

Tiistaina päivällä tulipalon jäljet olivat vielä selvät Haapainojantien kerrostalossa Lammin keskustassa.

Kolmikerroksisen talon porraskäytävässä kaikui ruuvinvääntimen valitus, kun huoltomies asensi uusia lukkoja ja väliaikaisia paikkauksia palomiesten murtamiin asuntojen oviin.

Tulipalon tapahtumapaikkana olleen toisen kerroksen asunnon pikimustaksi hiiltynyt ovi oli auki porraskäytävään ja poliisin tekniset tutkijat kantoivat mahdollisia todisteita tarkempiin tutkimuksiin muovilaatikoissa.

Rappukäytävän muita asukkaita ei ollut vielä iltapäivällä paikalla, vaikka heille olikin jo annettu lupa palata takaisin koteihinsa.

Asukas hyppäsi alas parvekkeelta

Maanantai-iltana kello 22 aikaan alkunsa saanut palo levisi lähes räjähdysmäisellä nopeudella.

Toisen kerroksen asunnossa syttymishetkellä yksin ollut mies joutui pelastautumaan hyppäämällä alas parvekkeelta. Matkaa maahan oli useita metrejä.

Tutkintaa johtavan Kanta-Hämeen poliisin komisarion Ilkka Iivarin mukaan mies selvisi palosta ja pudotuksesta ilman vakavia vammoja.

– Miehen kunto arvioitiin paikan päällä sellaiseksi, että hänet siirrettiin sairaalaan. Mutta tietääkseni hänen vammansa eivät ole vakavia, Iivari kertoi tiistaina iltapäivällä.

Räjähdysmäinen, mutta ei räjähdystä

Tutkinnanjohtaja Ilkka Iivarin mukaan liekit valtasivat asunnon humahdusmaisesti.

– Vielä ei pystytä sanomaan, mikä aiheutti tämänkaltaisen humahduksen. Alustavassa puhutuksessa asukas itse kertoi, että liekit olisivat lähteneet asunnon sähkökaapista.

Erittäin nopeasti levinnyt palo sai viranomaisetkin ensin arvelemaan, että kyse olisi ollut jonkinlaisesta räjähdyksestä. Iivarin mukaan asunnossa ei kuitenkaan säilytetty räjähteitä.

– Tekniset tutkijat selvittävät nyt asiaa. Palonsyyntutkinta vie aikansa, mutta se myös tuottaa hyvää tulosta. Palojäljet kertovat paljon asiantuntijoille, komisario Iivari sanoo.

Naapurit pääsivät takaisin koteihinsa

Tuho sisällä asunnossa oli täydellistä ja ovelta katsottuna asunnon kaikki pinnat olivat hiiltyneet.

Porraskäytävän muiden asuntojen asukkaat evakuoitiin talosta, mutta heidän asuntonsa säästyivät suuremmilta savuvahingoilta.

Yön evakossa viettäneet asukkaat pääsivät palaamaan koteihinsa tiistaina. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic