fbpx
Kanta-Häme

Poliisi kaipaa havaintoja hoikista miehistä liittyen Turengin ja Parolan murtoihin – Onko murroilla yhteys toisiinsa?

Poliisi kaipaa yleisöhavaintoja Parolassa ja Turengissa keskellä päivää tehtyihin asuntomurtoihin. Tutkinnanjohtaja ei kommentoi sitä, mitä asunnoista vietiin.

Hämeen poliisi kaipaa yleisöhavaintoja kahdesta tällä viikolla Kanta-Hämeessä tehdystä asuntomurrosta.

Poliisin mukaan Parolassa Kaskentiellä sijaitsevaan omakotitaloon murtauduttiin keskiviikkona päivällä noin kello 13 aikoihin. Paikalla oli nähty mies kulkemassa talojen pihalla.

Hämeen poliisi kertoo tiedotteessa, että epäillyllä oli päällään harmaat housut, musta huppari, musta reppu sekä jonkinlainen päähine. Mies oli ollut erittäin hoikka, noin 180 senttiä pitkä ja iältään noin 20-vuotias.

Turengissa vastaavasti oli murtauduttu Taimistontie 9:n kerrostaloon torstaina kello 15 jälkeen.

Poliisin tietojen mukaan paikalta oli nähty kahden hoikan miehen poistuvan kiireellä. Toinen heistä oli noin 175 senttiä pitkä, toinen 190-senttinen. Molemmilla oli päällään tummat vaatteet.

Poliisi: “Tuntomerkit täsmäävät joiltain osin”

Molemmat murrot tapahtuivat keskellä päivää. Tutkinnanjohtaja Riku Vihtilä Hämeen poliisista kertoo, ettei päiväsaikaan tapahtuvat ryöstöt ole tavattomia.

– Varsinkin ammattimaiset ryhmittymät tarkkailevat ja varmistavat, että asunto on tyhjä, sanoo Vihtilä yleisellä tasolla.

Poliisi ei Vihtilän mukaan ole sulkenut pois sitä, että varkaudet liittyisivät toisiinsa.

– Tuntomerkit täsmäävät joiltain osin.

Molempia juttuja tutkitaan törkeinä varkauksina. Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi sitä, mitä asunnoista oli anastettu.

Poliisi pyytää, että tapauksista mahdollisesti tietävät ilmoittavat havainnoistaan pitkäkestoiselle tutkinnalle sähköpostitse osoitteeseen pitkakestoinentutkinta.kh.hame(at)poliisi.fi.

 

Juttua päivitetty 7.2.2020 kello 11.55 tutkinnanjohtajan kommenteilla. Otsikko ja ingressi päivitetty.

Menot