Kanta-Häme

Asuntosanomat lähes 100 000 talouteen

 

 

Sanomalehdet tekevät Asuntosanomien kokoamisessa ja julkaisemisessa yhteistyötä. Hämeenlinnan seudulla tarjotaan lukijoille oman seudun ilmoitukset ja jutut lehden alkupäässä, Riihimäen ja Hyvinkään asiat löytyvät loppuosasta. Aamupostin liitteessä sisällöt ovat päinvastoin.

– Yhteensä lehti menee lähes 100 000 talouteen. Hämeenlinnan seudulla sitä jaetaan lauantaisin noin 44 500 kappaletta. Sen saavat myös ne taloudet, joihin ei ole tilattu Hämeen Sanomia. Lisäksi noin 10 noutopisteessä on jaossa yhteensä 1160 lehteä. Aamupostilla taas on aina sunnuntaisin suurjakelu, joka tavoittaa 52 500 taloutta.

– Jakelu kokonaisuudessaan kattaa alueet Jokelasta Kalvolaan ja Rengosta Pälkäneen rajoille, Hämeen Sanomien myyntijohtaja Mika Sutinen kertoo.

 

Joka lehdessä juttuja

 

Asuntosanomien ilmoittajajoukossa ovat Sutisen mukaan nyt mukana kaikki isoimmat ja merkittävimmät toimijat alueelta. Lehti ilmestyy joka viikonloppu keskimäärin 24-sivuisena tabloid-kokoisena liitteenä. Hämeenlinnan seudun osuus sivumäärästä on noin 60 prosenttia.

– Jokaisessa lehdessä on ilmoitusten lisäksi vähintään sivun verran juttua kummaltakin alueelta. Hämeen Sanomat ja Aamuposti tuottavat paikallisesti omat juttunsa, Sutinen kertoo.

 

Uusi mahdollisuus

 

Aamupostin myyntijohtaja Tuomo Hanninen on tyytyväinen Hämeen Sanomien kanssa tehtyyn yhteistyösopimukseen.

– Ilmoittajat saavat uuden mahdollisuuden näkyvyyteen. Halusimme vastata heidän tarpeisiinsa ja tehdä tuotteen, joka varmasti kiinnostaa. Toivomme, että lehti vaikuttaa positiivisesti asuntokauppaan, Hanninen sanoo.

Hanninen uskoo, että radanvarren kaupungeissa on paljon potentiaalista liikehdintää asuntokaupan näkökulmasta. Hämeenlinnasta, Riihimäeltä ja Hyvinkäältä käy paljon ihmisiä töissä pääkaupungissa ja myös toisinpäin.

 

Nettinäkyvyyttä lisää

 

Asuntosanomat on ollut ja on tulevaisuudessakin luettavissa Hämeen Sanomien nettisivuilla maksuttomana näköislehtenä. Heti tammikuun ensimmäisestä numerosta lähtien sen pystyy lukemaan myös Aamupostin nettisivujen kautta. Liitteen voi ladata lisäksi kaikkiin mahdollisiin kännyköihin ja tabletteihin.

Sutisen mukaan Hämeen Sanomilla ja Aamupostilla on potentiaalisia nettilukijoita noin 30 000. Lehtien printti- ja nettijulkaisujen lukijamäärä on Kansallisen mediatutkimuksen mukaan yhteensä noin 110 000.