fbpx
Kanta-Häme

Asuntoyhtiö tervehdyttää liitoskunnissa

Hämeenlinnan Asuntojen mukaan Hämeenlinnan liitoskuntien vuokra-asunnot ovat olleet huonossa hoidossa ja niiden vuokrat ovat olleet liian matalat. Yhtiön tavoitteena on viime vuodet ollut kiinteistöjen taloudellinen tervehdyttäminen.

– Liittyvissä kunnissa vuokranmääritykset eivät olleet kohdillaan. Olemme korjanneet vuokria pikkuhiljaa, mutta niitä ei voi nostaa kerralla paljon, Hämeenlinnan Asuntojen toimitusjohtaja Matti Riekkola sanoo.

Riekkolan mukaan ei olisi kuitenkaan oikein maksattaa halpaa asumista muilla yhtiön asukkailla.

– Näissä kiinteistöissä on ollut paljon tekemätöntä työtä, mutta se on vaikuttanut ennakoitua vähemmän yhtiön talouteen.

Hämeenlinnan Asunnot on Hämeenlinnan kaupungin omistama yhtiö, johon on keskitetty kaupungin omistamat vuokra-asunnot. Yhtiöllä oli vuoden vaihteessa 2 158 asuntoa.

Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 13,6 miljoonaa euroa. Asuntojen hoitokulut olivat 8,1 miljoonaa euroa. Vuokrista noin 40 prosenttia menee energian ostamiseen. Korot ja rahoituskulut olivat runsaat 1,9 miljoonaa euroa.

– Asuntojen käyttöaste oli korkea eli yli 98 prosenttia, mikä on yhtiön taloudelle hyvä asia.

Asuntojen keskivuokra oli 9,5 euroa neliöltä. Riekkolan mielestä vuokrasaamiset ovat hallinnassa, koska niiden osuus oli 1,4 prosenttia liikevaihdosta. (HäSa)

Menot