Kanta-Häme

Attendo kartoittaa kotihoidon tarpeet

Virpolan palvelutalon sekä Kaurialan ja Myllymäen kotihoidon liiketoiminnot Esperiltä ostanut Attendo aloittaa alueen palvelujen tarpeen kartoituksen asiakkaiden kotona jo ensi viikolla.

– Meillä on kolme kotihoidon ammattilaista, jotka käyvät kaikki asiakkaat läpi lokakuussa. Varsinainen toiminta alkaa marraskuussa, kertoo aluejohtaja Paula Pohto-Kapiainen Attendolta.

Liiketoimintojen ohella Esperin työntekijät siirtyivät Attendolle. Pohto-Kapiainen kertoo, että kun asiakkaiden tarvitseman kotihoidon määrä saadaan selville, päätetään myös kotihoitoa antavan henkilöstön määrästä.

Valvonta tehostuu entisestään

Palvelun tilaaja eli Hämeenlinnan ikäihmisten lautakunta taas valmistautuu tilaajajohtaja Jukka Lindbergin mukaan valvomaan erittäin tarkkaan, miten palvelut toimivat.

Kaupunki joutui kesäkuussa uhkaamaan Esperi Carea sopimuksen purkamisella. Yritys oli jättänyt väliin asiakaskäyntejä ja laiminlyönyt sopimuksen edellyttämiä tehtäviä.

– Nyt on tarkoitus löytää tapa, jolla sekä ikäihmisten lautakunta tilaajana että Attendo palvelun tuottajana saavat kaikista ongelmista välitöntä tietoa ja palautetta asiakkailta. Tilanteisiin reagoidaan nopeasti, sanoo Jukka Lindberg.

Ikäihmisten lautakunta tiedottaa Myllymäen ja Kaurialan asiakkaille uudesta tilanteesta ensi viikolla, jolloin on tarkoitus kertoa myös valvontamenetelmästä.

Hämeenlinnassa kaupungin oma palvelutuotanto toteuttaa 90 prosenttia kotihoidosta. Ikäihmisten lautakunta kilpailutti viime syksynä Kaurialan ja Myllymäen alueen sekä Virpolan palvelutalon kotihoidon. Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättänyt Esperi Care aloitti toimintansa alueella vuoden alussa.

Ulkoistuksella on haluttu Lindbergin mukaan saada vertailukohta kaupungin oman tuotannon tuottavuudelle ja laadulle. (HäSa)

Päivän lehti

23.1.2020