Kanta-Häme

Aulangolla pilkitään lohta

Etelä-Suomen suurin lohipilkkitapahtuma järjestetään Hämeenlinnassa Aulangonjärvellä sunnuntaina 24. maaliskuuta kello 10–14. Kilpailukalana toimii kirjolohi.

– Odotamme kilpailuun useita satoja osallistujia. Ennakkoilmoituksia on tullut vajaa sata, sanoo Hämeen matkailun myyntipäällikkö Kari Markkanen.

Kilpailussa on neljä eri osallistumissarjaa. Ilmoittautua voi vielä paikan päällä. Palkintoja on jaossa runsaasti, ja jokaisen sarjan kolme parasta pilkkijää palkitaan.

– On kalastajasta itsestään kiinni, kuinka paljon kalasaalista tulee. Järveen on istutettu lisää kaloja. Lohipilkki on aivan oma lajinsa, sillä pilkkijän ei tarvitse juosta ympäri järveä, vaan kalat tulevat onkeen jos ovat tullakseen, Markkanen kertoo.

Markkasen mukaan Aulangolla on upeat puitteet pilkkimiseen. Idea lohipilkkiin lähti siitä, että näillä leveysasteilla ei ole muita lohipilkkejä. Seuraavat pilkkipaikat ovat Keski-Suomessa.

– Tämä on perinteinen Aulangon lohipilkki. Pyrimme herättämään tapahtumaa henkiin entistä enemmän, Markkanen sanoo. (HäSa)