Kanta-Häme

Aulangolla voi nyt yöpyä

Aulangon puistometsässä voi yöpyä vanhassa puistonvartijan talossa. Aulangon uusi sopimusyrittäjä Evon Luonto Oy on vuokrannut kiinteistön Metsähallitukselta. Talo on ollut viisi vuotta tyhjillään, mutta nyt sitä voi vuokrata matkailutarkoituksiin sekä kokous- ja juhlakäyttöön.

– Luonto- ja erähenkisissä ihmisissä on herännyt paljon kiinnostusta. Eniten varauksia on tullut juuri viikonloppukäyttöön. Tavoitteena on, että myös muut Aulangolla liikkuvat huomaisivat uuden mahdollisuuden, kertoo Evon Luonnon yrittäjä Kaj Järvinen.

Vanha puistonvartijan talo on remontoitu ennen käyttöönottoa. Hinta arvioidaan asiakkaan tarpeiden mukaan. Kahdentoista hengen viitteellinen hinta yhdestä yöstä Aulangolla on noin 200 euroa. Kiinteistössä on myös sauna.

– Varauksen voi tehdä joko puhelimitse tai netissä. Sama koskee kaikkia Evon Luonnon kohteita. Pyrimme keskustelemaan asiakkaan kanssa ja kehittelemään yhdessä parhaan mahdollisen tarjouksen, Järvinen sanoo.

Evon Luonnon muita varauskohteita on Syväjärvellä, Rautjärvellä, Niemisjärvellä ja Ruuhijärvellä.

Luonnonsuojelualueilla yöpyminen on yleensä sallittua vain merkityillä alueilla. Puistonvartijan talossa yöpyminen onnistuu, koska koko alue on Metsähallituksen hallinnoimaa. Lupa-asiat on hoidettu vuokrasopimuksen yhteydessä.

Puistonvartijan talolta on alle kilometri Joutsenlammelle, näkötornille ja Aulangon kylpylään. Matkaa keskustaankin on vain kuusi kilometriä.

Evon Luonnon yrittäjien tarkoituksena on tarjota entistäkin kattavampaa luontopalvelutoimintaa Hämeenlinnan ympäristössä ja hankkia uusia asiakkaita kauempaakin. HÄSA

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic