Kanta-Häme

Aulangolta uusia vieheitä vesille

Aulangolla järjestettiin MTB-maastopyöräkilpailu viime viikonloppuna. Kesällä hotellin terassilla esiintyy trubaduuri ja grillataan viikonloppuisin. Hotelli markkinoi jo ensi marraskuun pikkujouluja, joissa otetaan käyttöön Areena.

– Haluamme hotellille ennen kaikkea uusia asiakasryhmiä. Pyrimme järjestämään toimintaa, joka tuo hotellille ja alueelle uusia asiakkaita, kertoo Aulangon hotellinjohtaja Marco Sylvelin.

Sylvelin kertoo, että hotellilla oli Tawast Cycling Clubin MTB-kilpailusta hyvät kokemukset. Hotelli pyrkii saamaan tämän kaltaisia tapahtumia jokavuotisiksi.

Aulanko on tunnettu erityisesti kokous- ja kongressihotellina. Taantuma on kuitenkin vähentänyt kokous- ja liikematkailua, mikä on iskenyt hotellien käyttöasteeseen ja kannattavuuteen. Sylvelin myöntää vaikeudet.

– Kokous- ja kongressitoiminta on toimintamme kivijalka. Olemme suhteellisen hyvin pärjänneet nykyisessä tilanteessa. Liikematkailuun liittyy kuitenkin suuria haasteita.

Sylvelinin mukaan vapaa-ajan matkailu on pysynyt kohtuullisen hyvällä tasolla Suomessa.

– Selvästi kuitenkin näkee, että ihmisillä ei ole rahaa kosolti ja epävarmuus saa varovaiseksi.

Aulangon kylpylä vetää edelleen hyvin matkailijoita. Kylpylän hyvä käyttöaste ei jäänyt pelkäksi uutuuden viehätykseksi.

– Kylpylä tuo asiakkaita hotelliin etenkin silloin, kun hotellissa muuten olisi hiljaista.

Restelin omistama hotelli haluaa kalastaa mahdollisimman monilla vieheillä. Se haluaa tavalla tai toisella olla mukana kaikessa, mitä alueella tai jopa koko maakunnassa tapahtuu. Hotellin ilmoitustaululla markkinoidaan muun muassa Sibelius-kävelyjä.

– Sibeliuksen juhlavuosi ei tuo merkittävästi lisää asiakkaita. Me haluamme kuitenkin olla mukana huumassa. Hotellin myymälässäkin on myynnissä joitakin Sibelius-tuotteita ja teeman somistusta, Sylvelin sanoo.

Kokous- ja kongressihotelleissa on usein hiljaista kesällä. Aulangolta on kuitenkin kahdeksi yöksi varattu käytännössä kaikki huoneet. Kantolan tapahtumapuiston ensimmäisessä suurtapahtumassa 22. heinäkuuta esiintyy AC/DC -yhtye.

– Tapahtuma on todella piikki hotellille – mutta vain piikki. On ollut mukava kuulla, että ensi vuonna on todennäköisesti useita suuria tapahtumia.

Sylvelinin mukaan myös hotellin on muututtava, jotta se vastaa paremmin nykyisiä tarpeita. Jos koko ajan puhutaan vain, miten huonosti menee, ei uskalleta kuluttaa.

– Yritysten kokous- ja matkustussäännöissä on karsittu kuluja luotu uusia käytäntöjä. Meidän on tehtävä sellaisia palveluja, joita asiakkaat käyttävät ja haluavat ostaa. HäSa

Mainos