Kanta-Häme

Aulangon alueella liikkuu ensi lauantaina kilpapyöräilijöitä

Hämeenlinnan Aulangon alue lähiympäristöineen on ensi lauantaina todella vilkkaasti liikennöity, sillä alueella polkee liki sata maastopyöräilijää. Aulanko MTB kerää kilpa- ja kuntopyöräilijöitä ympäri valtakunnan. Tapahtuma on suunnattu maastopyöräilyn harrastajille aloittelijoista tosi kilpailijoihin eikä vaadi osallistujilta kilpailulisenssiä.
 
Kisassa on mukana aivan kansallisen kärjen huipputekijöitä, joten vauhtia varmasti riittää.
 
– Ulkoilureiteillä liikkuvien kannattaa ottaa huomioon vauhdilla liikkuvat kilpailijat puolen päivän jälkeen, kilpailun ratamestari Tapani Painilainen huomauttaa. Erityisesti hän neuvoo koirien ulkoiluttajia pitämään lemmikkinsä ”lyhyessä hihnassa”, koska pyöräilijät liikkuvat erittäin suurilla nopeuksilla ulkoilureittien normaaliin pyöräliikenteeseen verrattuna.
 
Aulangon Heikkilän lomakeskuksesta yhteislähdöllä starttaavat pyöräilijät liikkuvat osan matkasta Aulangon kuntopoluilla, mutta kisaajat suuntaavat myös metsäisemmille taipaleille yhteensä 50 kilometrin mittaisessa kilpailussa. Osa pyöräilijöistä osallistuu 25 kilometrin kisaan.
 
– Kokonaisuus on rakennettu puistometsän alueelle, jossa pyöräilijät kiertävät noin kolmen tunnin ajan. Etukäteen on erittäin vaikea arvioida voittoaikaa, Painilainen sanoo keskivertoa raskaammaksi arvioimastaan radasta.
 
– Se on varmaa, että tällä reitillä eivät pärjää paljon maantiellä ajavat, vaan täällä tarvitaan maastopyöräilykokemusta ja sen vaatimaa kovuutta ja pelisilmää, Painilainen vakuuttaa.
 
Itsekin kuntoilumielessä lajia harrastava ratamestari sanoo myös, ettei kisassa menesty peesaamalla, paukkuja täytyy olla omiin ratkaisuihin.
 
– Uskon, että kymmenen kilometrin ajamisen jälkeen porukka hajossa, siihen saakka kärki ajaa ryhmänä.
 
Maastopyöräilystä kiinnostuneet voivat nähdä lajin monipuolisuuden esimerkiksi Aulangon näkötornin läheisyydessä, jonka kautta reitti myös kulkee.
 
Ratamestari Painilainen on erittäin tyytyväinen maanomistajien kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Metsähallituksen, Hämeenlinnan kaupungin, puolustusvoimien ja yksityisten maanomistajien kanssa järjestäjät pääsivät reitistä jouhevasti yksituumaisuuteen.
 

Asiasanat