Kanta-Häme Hämeenlinna

Aulangon Hugo Parkin ja Ahveniston Flowparkin uudet seikkailuradat eivät toteudukaan tänä kesänä

Aulangon Hugo Park avaa ovensa yleisölle tänään ja Ahveniston Flowpark vapun jälkeen.
Seitsemänvuotias Noora Saaristo Teuron monitoimikerhosta oli torstaina mukana Tammelan nuorisopalveluiden järjestämällä, Aulangon Hugo Parkiin suunnatulla retkellä. Hänelle kerta oli ensimmäinen. Kuva: Esko Tuovinen
Seitsemänvuotias Noora Saaristo Teuron monitoimikerhosta oli torstaina mukana Tammelan nuorisopalveluiden järjestämällä, Aulangon Hugo Parkiin suunnatulla retkellä. Hänelle kerta oli ensimmäinen. Kuva: Esko Tuovinen

Kummankaan kahden hämeenlinnalaisen seikkailu- ja kiipeilypuiston viimesyksyiset suunnitelmat uudesta radasta täksi kesäksi eivät toteudu.

Ahveniston Flowparkiin piti valmistua erilaisille ryhmille suunnattu tiimirata.

– Emme saaneet tarjousta mieleisestämme radasta. Odotamme, että tuotekehitys menee vielä vähän eteenpäin. Emoyhtiökin keskittyy nyt tekemään uuden Flowparkin Ahvenanmaalle, joten mietimme laajentumista vasta ensi vuoden kesäksi, kertoo Ahveniston tapahtumapuiston yrittäjä Jari Roive.

 

Aulangon Hugo Parkiin suunniteltiin 4–8-vuotiaille lapsille suunnattua rataa.

– Haasteena on tämä alue. Täällä ei ole hyviä puita, joihin voisi tehdä matalalla olevan lastenradan, perustelee toimitusjohtaja Jouni Borgman.

Sen sijaan kuukauden sisään on tulossa pari pomppulinnaa lapsille sekä puolitoista metriä leveä kiipeilyseinä palvelupisteen viereen kauden aikana.

Näillä näkymin myös suunnitellut viisi sähkömaastopyörää tulevat vuokrattaviksi. Tähän viimeisen sanan sanoo vielä viereinen Hotelli Scandic Aulanko, koska koko hotelliketju on ottamassa käyttöön vuokrattavia sähköpyöriä. Aikataulu ei ole vielä varmistunut.

 

Hugo Park korkkaa kiipeilykautensa tänään, kun seikkailupuisto avautuu virallisesti.

– Aikainen kevät yllätti meidät. Kuvittelimme, että tähän aikaan vuodesta sataa vielä räntää, Borgman toteaa.

Lauantaina puisto on kuitenkin kiinni uusien seikkailuohjaajien koulutuksen vuoksi. Huhti- ja toukokuun puisto on avoinna vain viikonloppuisin ja koulujen kesälomien alettua joka päivä aina viikon 42 loppuun asti. Ryhmiä otetaan ennakkovarausten mukaan muulloinkin.

Jouni Borgman toivoo 8 000–10 000 kävijää tänä kesänä. Viime kesänä kävijöitä oli reilut 8 000.

 

Flowparkilla on alkamassa viides kausi. Seikkailupuisto avautuu Ahvenistolla vapun jälkeen 3. toukokuuta ja on avoinna syyskuun loppuun asti.

Ryhmiä palvellaan tilauksesta muinakin aikoina. Flowpark hakee kävijämäärään kasvua edelliskesästä, jolloin puistossa kiipeili noin 7 000 asiakasta.

Kummassakin puistossa kuuma kesä verotti kävijöitä.

– Heinäkuun pahin hellejakso näkyi meilläkin kävijämäärissä. Kun lämmintä on 29 astetta, ihmiset jäävät mieluummin mökeilleen. Sellaiset 20–25 astetta olisi parasta seikkailusäätä meille, Jouni Borgman toteaa. HÄSA