Kanta-Häme

Aulangon Janne-joutsenen loukkaantuminen johtui reviiritappelusta

Aulangon Joutsenlammen kyhmyjoutsenuros Jannen loukkaantumiseen on saatu selvyys. Janne loukkaantui Metsähallituksen mukaan reviiritappelussa toisen joutsenen kanssa. Toinen joutsenpariskunta on yrittänyt asettua Joutsenlampeen, mutta Janne on asettunut puolustamaan reviiriään. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle Häme.

Kenttäpäällikkö Jere Rauhalan mukaan hyökkäyksen syy selvisi puiston videonauhoilta. Kaikesta päätellen Janne voitti reviiritaistelun, vaikka voitolla oli hintansa.

– Jannen tapauksessa voi puhua torjuntavoitosta. Se kuitenkin sai ikään kuin nakkikioskilla turpiinsa, Rauhala sanoo.

Maanantaiaamuna Metsähallituksen henkilökunta oli pyydystänyt Jannen, ja iltapäivällä Ähtärin eläintarhan intendentti oli käynyt tarkistamassa linnun kunnon.

Intendentti oli todennut, ettei kyhmyjoutsenta tarvitse hoitaa Ähtärissä. Jannen siipi oli kuitenkin tulehtunut hyökkäyksessä.

– Janne saa tiistaiaamuna eläinlääkäriltä antibioottikuurin, ja sitä hoidetaan täällä Aulangon lintulassa, Rauhala toteaa.

Hoidon aikana kyhmyjoutsenuros ei ole nähtävillä. Rauhala ei osaa sanoa tarkasti, kauanko Jannen sairausloma kestää, mutta hän arvioi, että toipumisaikaa annetaan 1–2 viikkoa.

– Eiköhän Janne toivu niin henkisistä kuin fyysisistä vaivoistaan, hän sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic