Kanta-Häme

Aulangon kylpylä aukeaa kymmenvuotishuollon jälkeen

Lähes kolme viikkoa kiinni ollut Aulangon kylpylä avautuu jälleen tänään kello 14.

Kymmenen vuotta sitten avatussa kylpylässä aloitettiin itsenäisyyspäivän jälkeen tavallista perusteellisempi vuosihuolto, jonka yhteydessä uusittiin allastekniikkaa, vaihdettiin saunojen lauteet ja kiukaat ja tehtiin muita huoltotoimenpiteitä kuten sähkötöitä.

Kaikki tehdyt huoltotoimenpiteet olivat ennalta suunniteltuja, kertoo kylpylän päällikkö Jani Rantanen.

– Tietääkseni mitään ei ollut varsinaisesti rikki. Esimerkiksi kiuas kestää kylpyläkäytössä korkeintaan kolme vuotta. Kiinteistöhuolto laskee todella tarkasti tekniikan huoltovälin.

Kunnostustyöt näkyvät lopulta melko vähän asiakkaille. Esimerkiksi allasosastolle ei tullut merkittäviä muutoksia.

– Asiakkaat aina kysyvät vuosihuoltojen jälkeen, miksi ei näy, että mitään olisi tehty. Tekniikan huoltamista ei kuitenkaan huomaa päällepäin, Rantanen sanoo.

Kylpylän hinnoittelu säilyy ensi vuonna ennallaan. Myös Hämeenlinnan uimahallin remontin ajaksi käyttöön otetut arkiaamujen ja alkuiltapäivien alennushinnat jatkuvat.

Kylpylän ja Aulangon liikuntapalvelujen asiakasmäärä on kasvanut kuluvan vuoden tammi-marraskuussa hieman yli kymmenen prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Jani Rantasen mukaan osa lisäyksestä johtunee uimahallin remontista.

– Erityisesti se on näkynyt vesijumppaajien määrässä. Seuraamme tarkasti, pitääkö jumppia lisätä, että saamme palveltua asiakkaita. Myös säätilanne ja meillä olleet tapahtumat ovat vaikuttaneet kävijämääriin, joten on vaikea sanoa tarkemmin, miten paljon uimahallin remontti on vaikuttanut.

Aulangon kylpylässä on vuosittain käynyt Restelin mukaan 130 000–150 000 ihmistä, ja suuri osa kävijöistä on Hämeenlinnan talousalueelta. HÄSA

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic