Kanta-Häme

Aulangon kylpylä pesee kasvonsa

Kun Aulangon kylpylä avaa ovensa kymmenen päivän remontin jälkeen, altaissa uidaan tunnelmallisten värivalojen loisteessa.

Altaiden pohjaan ja seiniin asennetaan led-valot, joiden väri muuttuu vähitellen punaisesta sinisen kautta vihreään ja taas punaiseen.

Hotellipäällikkö Leena Rusko kertoo joulunalusremontin lisäävän viihtyvyyttä niin kylpylän, kokoustilojen kuin hotellin puolella. Koko hotelli ja kylpylä joudutaan pitämään kiinni, koska myös ravintolan keittiö remontoidaan.

– On aika uudistaa vuonna 2006 valmistuneen kylpylän ilmettä. Joulukuun 20. päivä ovet avataan ja otetaan vastaan jouluvieraat. Hotelli myytiin jo varhain syksyllä joulun ajaksi täyteen, kertoo Leena Rusko.

Led-valot säästämään energiaa

Suurimmat muutokset tehdään kylpylässä, jossa niin allasosastoille, saunoihin, pukuhuoneisiin kuin vastaanottoon syntyy uusi ilme.

Jo aulassa tulija kohtaa uudet sinivihreät värit ja lämpimänä hehkuvan kirsikkapuun sävyt niin pylväissä kuin vastaanottotiskissä.

– Allashalliin on asennettu altaiden lisäksi myös kattoon led-valoja. Kaikkia ohjaillaan ja valaistus valitaan kaukosäätimellä, kertoo kylpylän kiinteistöpäällikkö Eero Laine.

Valaisimien vaihtaminen ledeihin säästää allasosastolla noin tuhat wattia tunnissa. Eero Laine toteaa vuotuisten energiasäästöjen kipuavan merkittäviksi, sillä valaistus on käytössä aamukuudesta iltayhdeksään joka päivä.

– Tunnelmaa saadaan pimeän aikaan lisää, kun asiakkaat voivat ihailla ikkunan takana valaistuja vaahteroita ja Hugon aikaista koristeellista piparkakkutaloa eli pumppuhuonetta. Näkymä on upea, Eero Laine sanoo.

Kylpylävieraiden pukutilojen lokerokaappien ovet uusitaan samanlaisiksi, kuin päivävieraiden tiloihin asennettiin jo kolme vuotta sitten. Uudet ovet kestävät kosteutta toisin kuin nykyiset.

Suolahöyryjä ja erähenkeä

Saunatkin uusiutuvat, kun miesten puolella matalalämpöinen sauna muutetaan uudeksi Suomi-saunaksi.

– Erähenkisyys syntyy, kun seinät paneloidaan tuppeen sahatulla puutavaralla ja lauteet rakennetaan järeästä kuusilankusta, Eero Laine sanoo.

Naisten puolelle lisätään terveyttä ja kauneudenhoitoa edistävä suolasauna. Löylyt helpottavat astman oireita ja hoitavat ihoa.

Suolasaunan vaaleille seinille on ritiläkön taakse asetettu hyllyille parikymmentä kiloa Himalajan suolakiteitä. Lauteet, hyllyköt ja kiukaan suojaritilät ovat tummaksi vahattua puuta.

Kokoustilojen koko äänentoistojärjestelmä ja videotykki uusitaan. Tiloihin on tulossa myös uudet tuolit. Hotellin puolella kaikkien huoneiden televisiot vaihdetaan taulutelevisioiksi.

Aulangon kylpylä-hotelli suljetaan remontin vuoksi maanantaina 9. joulukuuta ja avataan jälleen perjantaina 20. joulukuuta. (HäSa)