Kanta-Häme

Aulangon myyntipaikat vuokrattu Evon Luonnolle

Metsähallitus vuokraa Aulangon metsäpuiston myyntipaikat Evon Luonto -nimiselle yrityksellä. Se on kaksi vuotta harjoittanut liiketoimintaansa Metsähallituksen Evon matkailukohteissa.

Evon Luonnolle siirtyvät Aulangon näkötornin kahvila ja Joutsenlammen kioski. Lisäksi on tehty vuokrasopimus noin 120 neliön kiinteistöstä, joka on Joutsenlammen tuntumassa. Kiinteistöä käytetään luontomatkailuun.

Evon Luonto on harjoittanut luontomatkailuliiketoimintaa Evolla Ruuhijärvellä, Syväjärvellä ja Niemisjärvellä. Se on pitänyt myös Niemisjärven caravan-aluetta.

Metsähallituksen vastaavan puistonjohtajan Erkki Virolaisen mukaan yritys on onnistunut mainiosti Evon retkeilyalueilla. Hänen mukaansa Evon Luonto on pystynyt lisäämään Evon tunnettavuutta ja elinvoimaisuutta.

– Nyt meillä on lupa odottaa samankaltaista kehitystä Aulangollakin, Virolainen sanoo.

Metsähallitus on luvannut maalata ja kunnostaa Joutsenlammen kioskin sekä ehostaa näkötornin kahvilaa.

– Yrittäjällä on näiden uusien sopimusten myötä entistä paremmat edellytykset tarjota yhä monipuolisempia palveluita ja investoida yhdessä meidän kanssamme alueiden kehittymiseen.

Evon Luonnon yrittäjä Kaj Järvinen sanoo olevansa innoissaan Hämeenlinnan seudun kattavista luontopalveluista.

– Minulla on kova halu kehittää Hämeenlinnan alueen luontomatkailupalveluja ja hankkia alueille uusia asiakasryhmiä, läheltä ja kaukaa. HäSa

Päivän lehti

9.4.2020