Kanta-Häme

Aulangon Ruusulaakson ensimmäiset mökit ovat valmiita, mutta odottavat tehtaalla talven yli – "Ei niitä kannata viedä kylmilleen seisomaan"

Hanketta vetävän yrityksen mukaan aikataulu siirtyi käytännön seikkojen ja muun muassa lupa-asioiden venymisen vuoksi.
Aulangolle suunniteltu Ruusulaakso nukkuu talviunta. Arkistokuva viime kesältä. Kuva: Pekka Rautiainen

Aulangolle kaavoitetun Ruusulaakson mökkikylän ensimmäisten mökkien perustukset ovat jo valmiita, ja mökitkin ovat tehtaalla asennusvalmiina.

Paikoilleen mökit tuodaan kuitenkin vasta keväällä, kertoo Ruusulaakson myynnistä vastaavan Kallioinen Yhtiöiden toimitusjohtaja Veijo Kallioinen.

– Haluamme, että mahdolliset asiakkaat näkevät mökit keväällä paikallaan, mutta ei niitä kannata tuoda sinne talveksi seisomaan kylmilleen.

Aikaisemmin on kerrottu (HäSa 27.6.) että ensimmäiset mökit olisivat nousseet Aulangolle jo viime syksynä. Kallioisen mukaan aikataulu siirtyi käytännön seikkojen ja muun muassa lupa-asioiden venymisen vuoksi.

– Meillä on nyt valmiina neljä mökkiä ja valmiudet rakentaa ja tuoda paikalle ensi kesän aikana yhteensä noin 15 mökkiä.

 

Siirtolapuutarhaa alettiin suunnitella kaupungin maille Aulangon ulkoilumajan ja golfkentän väliselle peltoaukealle pian kymmenen vuotta sitten, kun ensimmäinen valtuustoaloite aiheesta tehtiin keväällä 2009.

Nyt aluetta markkinoidaan vapaa-ajan alueena, eikä siirtolapuutarhana. Alueen kaava, käyttötarkoitus ja mökkien ulkoasu ja määrä ovat kuitenkin pysyneet entisellään, Veijo Kallioinen vakuuttaa.

Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

– Alkuperäisillä suunnitelmilla mennään. Nimenmuutoksessa kyse on lähinnä siitä, miten aluetta markkinoidaan. Sehän on selvää, että mökkien uskotaan kiinnostavan loma-asuntoina esimerkiksi golf-harrastajia.

Veijo Kallioisen mukaan Ruusulaakson mökeistä on tehty kymmenkunta alustavaa varausta.

 

Alueelle on kaavoitettu tontit 80 mökille, joiden kerrospinta-ala saa olla korkeintaan 34 neliömetriä. Käytännössä kaikki mökit pitää ostaa hankkeen vetäjältä. Mökin lähtöhinta avaimet käteen -periaatteella on noin 115 000 euroa. Lisäksi tontille saa sijoittaa pienen puutarhavajan ja terassin.

– Hintaan sisältyy myös myöhemmin rakennettavan yhteissaunan käyttöoikeus.

Koko alue saunarakennuksineen ja parkkialueineen on arvion mukaan valmis vuosina 2022–2023.

– Uskomme, että tähän tavoitteeseen on ihan hyvät mahdollisuudet, Veijo Kallioinen sanoo.

Laajempi markkinointi alkaa ensi vuonna.

– Olemme tehneet runsaasti taustatyötä.

Kallioinen Yhtiöt otti alueesta vetovastuun vuonna 2017. Ensimmäinen yrittäjä Teijo-Talot siirtyi tuolloin syrjään, ja hankkeen nimi vaihtui Ruusutarhasta Ruusulaaksoksi.

– Olimme mukana jo Teijo-Talojen kumppanina, joten emme ryhtyneet projektiin kylmiltään. Kyseessä on hyvinkin ainutlaatuinen hanke. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020