Kanta-Häme Hämeenlinna

Aulangon Ruusulaakson vapaa-ajanalueelle pian ensimmäiset siirtolapuutarhamaiset mökit

Ensimmäinen markkinointitilaisuus houkutteli paikalle kymmenkunta kiinnostunutta.
Olavi Hallikainen (vas.) Ruusulaakson mökit rakentavasta Jaarlicon oy:stä ja Veijo Kallioinen projektia vetävästä Kallioinen Yhtiöistä olivat tyytyväisiä, että hanke lähtee vihdoin lentoon, kun ensimmäiset mallimökit saadaan Aulangolle. Kuva: Riku Hasari
Olavi Hallikainen (vas.) Ruusulaakson mökit rakentavasta Jaarlicon oy:stä ja Veijo Kallioinen projektia vetävästä Kallioinen Yhtiöistä olivat tyytyväisiä, että hanke lähtee vihdoin lentoon, kun ensimmäiset mallimökit saadaan Aulangolle. Kuva: Riku Hasari

Aulangon Ruusulaaksoon tuodaan paikoilleen ensimmäiset neljä vapaa-ajan mökkiä kuukauden sisään.

– Niitä käytetään näytetaloina, mutta ne ovat heti myytävinä, kun ostajia ilmaantuu. Ajatuksena on, että tämän vuoden aikana on pystyssä 16 mökkiä, Kallioinen Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Veijo Kallioinen kertoo.

Rakentaminen alkaa Aulangonjärveä lähimpänä olevasta tontin reunasta. Jätevesipumppaamo valmistuu tänä keväänä.

 

Pieniä, siirtolapuutarhamaisia mökkejä tulee alueelle kaikkiaan 80.

Tavoitteena on valmistaa parikymmentä mökkiä per vuosi, eli alue olisi valmis neljän vuoden päästä, mikäli kysyntää riittää.

Ruusulaakso on jaettu neljään kiinteistöosakeyhtiöön, joista jokaisessa on 20 mökkiä. Kun kaikki mökit ovat valmiita, ne siirtyvät kokonaisuutta hallinnoivalle yhtiölle.

Tontit ovat noin 400 neliömetrin suuruisia. Asuminen on asunto-osakeyhtiömuotoista, eikä siirtolapuutarhavelvoitetta ole.

Tällä hetkellä perustukset on valmiina yhdeksälle talolle. Lupaehdoissa on, että tontilla rakentamisen pitää olla vähäistä. Mökit kasataan harkkoperustusten päälle tilaelementeistä ja pyritään tuomaan paikalleen mahdollisimman valmiina. Vain viimeistely tehdään tontilla.

Avaimet kädessä -periaatteella toimitettavien mökkien lähtöhinta on noin 115 000 euroa.

 

Alustavia varauksia on tällä hetkellä olemasta kymmenkunta.

– Enimmäkseen asiakkaat ovat ikääntyviä keski-ikäisiä. On sekä perheellisiä että yksinäisiä. On golffareita, mutta myös viherpeukaloita, Veijo Kallioinen kertoo.

– Aluehan on aivan huippuhieno! On golfkenttiä, hotelli, järvi… Jo pelkästään Aulangon maine on huippuluokkaa. Uskon, että mökit menevät kaupaksi, kunhan saamme mallitalot pystyyn.

Kaupunki on velvoittanut, että alueen läpi Aulangon ulkoilumajalta kohti Aulanko Golfin Eversti-golfkenttää kulkeva polku on säilytettävä kaikille vapaana kulkureittinä.

 

Maanantaina järjestetty ensimmäinen markkinointitilaisuus houkutteli paikalle kymmenkunta Ruusulaakson mökeistä kiinnostunutta.

Lähes kaikki kieltäytyivät haastattelusta.

Uteliaisuuttaan paikalle saapunut ja aiemmin Lahdessa asunut pariskunta kertoi olleensa kiinnostunut hankkeen alkuvaiheessa hankkimaan siirtolapuutarhamökin silloisesta Ruusutarhasta itselleen, mutta päätyikin ostamaan vuonna 2011 loma-asunnon Aulangonkujalta.

 

Nykyisin Ruusulaakso-nimellä kulkevan hankkeen voi katsoa lähteneen liikkeelle jo vuonna 2009, kun uuden siirtolapuutarhan perustamisesta Hämeenlinnaan tehtiin valtuustoaloite.

Rakentaja on vuosien saatossa vaihtunut ja aikataulu venynyt muun muassa lupa-asioiden pitkittymisen vuoksi. HÄSA

Ruusulaakso

Uusi vapaa-ajan asuntoalue, joka rakentuu Aulangonjärven ja Aulangon ulkoilumajan länsipuolelle, ulkoilumajan ja golfkentän väliselle peltoaukealle.

Hämeenlinnan kaupunki teki vuonna 2013 esisopimuksen Teijo-Talot oy:n kanssa siirtolapuutarhan toteuttamisesta työnimellä Ruusutarha.

Hyvinkääläinen Kallioinen Yhtiöt otti alueesta vetovastuun vuonna 2017. Hankkeen nimi vaihtui Ruusulaaksoksi.

Alueelle rakentuu 80 mukavuuksin varustettua identtistä mökkiä neljässä vuodessa.

Huoneistoala 21,5 neliötä, parvi 7,5 ja kylmä varasto 1,5 neliötä.

Kuukauden sisään 4 ensimmäistä taloa, tänä vuonna yhteensä 16.

Mahdollisimman valmiina tuotavat mökit rakentaa Jaarlicon oy.

Tontit ovat noin 400 neliön suuruisia.

Alueelle tulee yhteisalueelle viljelypalstoja, joita osakkaat voivat vuokrata.

Myöhemmin Aulangonjärven rantaan rakennetaan yhteinen rantasauna kahdella saunalla laitureineen ja venepaikkoineen.