Kanta-Häme

Aulangon Ruusulaaksossa alkaa vihdoin tapahtua – yrittäjä lupaa, että maarakennustöihin päästään jo tällä viikolla

Maarakennustyöt käynnistyvät Aulangon siirtolapuutarha-alueella. Hankkeen etenemistä rakennusvaiheeseen ehdittiin odotella liki 10 vuotta.

Aulangon siirtolapuutarha-alueen maarakennustyöt alkavat vuosien odotuksen jälkeen.

Hankkeen vetovastuuseen pari vuotta sitten siirtyneen Kallioinen Yhtiöt oy:n toimitusjohtaja Veijo Kallioinen lupaa, että töihin ryhdytään vielä tällä viikolla.

Peltoalueelta poistetaan aluksi pintamaata. Tämän jälkeen seitsemän hehtaarin alueelle vedetään vesi-, viemäri- ja sähköjohtoja sekä rakennetaan teitä.

 

Maarakennustöihin on varattu alkuun puolitoista kuukautta. Kun työt valmistuvat, ryhdytään rakentamaan mökkejä, joita on suunniteltu Ruusulaaksoksi nimettyyn siirtolapuutarhaan 80.

– Mökkien perustuksia päästään tekemään elokuussa, Kallioinen sanoo.

 

Tänä vuonna maarakennustöiden alkua viivästytti Kallioisen mukaan infrasuunnitelmien, esimerkiksi katuverkkoa koskevien suunnitelmien, hyväksyttäminen kaupungilla. Mökkien rakennusluvat olivat sen sijaan kunnossa jo aiemmin.

– Tarkastuksissa on ilmeisesti ollut ruuhkaa. Tieto siitä, ettei esteitä maarakentamisen alkamiselle ole, saatiin maanantai-iltana, Kallioinen sanoo.

– Alun perin suunnitelmana oli rakentaa 20 mökkiä per vuosi. Aikataulumuutosten vuoksi tänä vuonna ei millään päästä tuohon lukemaan, mutta kyllä syyskuussa on jo joitain mökkejä pystyssä.

 

Ruusulaakson siirtolapuutarha on jaettu neljään kiinteistöosakeyhtiöön, joista jokaisessa on parikymmentä mökkiä. Ensimmäisessä vaiheessa, kesään 2019 mennessä, rakennetaan 16 mökkiä ja kaikkia kiinteistöjä palvelevia ratkaisuja, kuten jätevesipumppaamo.

Alueen maarakennustyöt tehdään heti mahdollisimman valmiiksi, jotta mökkien rakentaminen onnistuu tarvittaessa nopeasti. Itse mökit nousevat maisemaan hetkessä, sillä ne kasataan harkkoperustusten päälle tilaelementeistä.

– Tavoitteena on tuoda paikalle mahdollisimman valmiita mökkejä. Tontilla tehdään sitten viimeistely, Olavi Hallikainen mökit rakentavasta Jaarlicon oy:stä kertoo.

 

Mökkien markkinointi käynnistyy, kun maarakennustyöt etenevät. Ensimmäiset viralliset varaukset otetaan vastaan heinäkuussa. Varauksista vastaava Pia Vuori kertoo, että alustavia varauksia on jo tehty muutamia.

– Kiinnostuneita on toistakymmentä, hän sanoo.

Tietyn varauskiintiön täyttymistä ei odotella, vaan kun maarakennustyöt on tehty, ensimmäiset mökit nousevat alueelle joka tapauksessa.

– Mökkejä valmistetaan sitä mukaa kuin tilauksia tulee. Jotta hanke lähtee alkuun, rakennetaan heti muutama mökki. Odotamme malttamattomina, että hanke saadaan vietyä läpi ja ihmiset pääsevät nauttimaan ainutlaatuisesta Aulangosta, Hallikainen sanoo. HäSa

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic