fbpx
Kanta-Häme

Aulangon Ruusutarha viivästyy edelleen

Aulangolle jo vuosia suunnitteilla ollut siirtolapuutarha Ruusutarha antaa yhä odotuttaa itseään.

Pia Willadsen Teijo-Taloista kertoo, että taantuma on hidastanut projektia. Rakennustöiden alkamisajankohdasta ei ole tällä hetkellä mitään tietoa.

Viime vuonna Teijo-Talot oy arvioi, että maansiirtotyöt käynnistyisivät tänä keväänä ja että rakennustyöt alkaisivat tänä kesänä.

Siirtolapuutarhan vuokrasopimus kaupungin kanssa on ollut voimassa jo viime vuoden keväästä lähtien.

Suurin syy Ruusutarhan viivästymiselle on se, ettei varattuja mökkejä ole tarpeeksi.

Rakennustyöt voivat alkaa, kun 40 mökkiä on varattu. Tämä on puolet seitsemän hehtaarin alueelle kaavailluista 80 siirtolapuutarhamökistä.

Alustavia ennakkovarauksia näkyy Teijo-Talojen verkkosivuilla samat 36 kuin vuosi sitten, mutta Willadsenin mukaan näistä osa ei ole enää voimassa. Joihinkin varauksen tehneisiin ei ole esimerkiksi saatu yhteyttä.

– Varauksien määrä on voinut pudota ehkä puoleen. Nyt taloustilanne on sellainen, etteivät mökit mene helposti kaupaksi. Samanlainen tilanne on esimerkiksi omakotitaloilla.

Siirtolapuutarhan rakentamista ovat viivästyttäneet myös Teijo-Talojen erilaisten yhteistyökumppaneiden aikataulujen ja neuvottelujen venyminen.

Esimerkiksi näiden ongelmien takia siirtolapuutarhamökeistä ei voida tehdä vielä sitovia varauksia.

Mökkien markkinointi ja myynti on kuitenkin yhä käynnissä, ja tänä keväänä kiinnostuneita on ollut muutamia. Mökkien ja tonttien hinnat liikkunevat aiemmin arvioidussa 110 000 eurossa.

– Näin suuren projektin aloittaminen on Teijo-Taloille iso investointi. Totta kai uskomme, että Ruusutarha toteutuu. Kaupungin kanssa sopimukset ovat yhä voimassa, ja nyt yritämme asettaa omia takarajoja, Willadsen sanoo.

Hän lupaa, että Teijo-Talot päivittää tilannetta heti kun kerrottavaa on.

Neuvottelut yhteistyökumppaneiden kanssa jatkuvat ja lisää tiedotettavaa tulee Willadsenin mukaan kuun vaihteessa. HÄSA

Menot