Kanta-Häme

Aulangon seikkailupuistoyrittäjä ei ole rikkonut lupaansa

Parhaillaan Aulangon hotellin viereen pystytettävä Hugo Park Aulanko ei ole rikkonut toimenpidelupansa ehtoja, kun puistoalueella ovat työt käynnistyneet.

Asiasta nousi alkuviikolla kohu sosiaalisessa mediassa, kun puistotyömaalla on katkottu runsaasti oksia ja maisema on muuttunut. Julkisesta kohusta uutisoi ensimmäisenä Yle Häme.

Kaupunki myönsi toimenpideluvan puistolle huhtikuun alussa. Rakennusvalvontapäällikkö Sirkku Malvialan mukaan maisematyölupaa ei tarvittu, koska puustoa ei kolmea huonokuntoista puuta lukuun ottamatta kaadettu.

– Hanke on kaavan mukaista, sille ei voi mitään. Moni luulee, että se on kaupungin aluetta, mutta tämä ei pidä paikkaansa, Malviala kertoo.

Seikkailupuiston tontin omistaa sijoitusyhtiö Capman, joka omistaa myös Rantasipi Aulangon kiinteistön. Malvialan mukaan tontti ei ole rauhoitetulla tai suojellulla alueella.

Toimenpideluvassa on valitusaikaa vielä huhtikuun 19. päivään asti, mutta Malvialan mukaan aloitetut työt on tehty luvan puitteissa. Toimenpideluvassa haettiin lupa rakentaa tilapäinen myyntikoju alueelle, mutta kojua ei ole vielä alettu rakentaa.

– Alustavia toimia voi tehdä. On tulkintaa katsoa, mitä voi tehdä ilman, että työ katsotaan aloitetuksi. Esimerkiksi omakotitaloissa talon kohdalle voi kaivaa kuopan, mutta se peitetään, jos lupaa ei myönnetä, Malviala selventää.

Hän kävi tarkastamassa työmaan ja totesi, että puista on kaadettu ne kolme huonokuntoista, joihin oli lupa. Oksia on raivattu, mutta oksien raivaus ei vaadi toimenpidelupaa. Kaupunki on hänen mukaansa arvioinut, että lupia on noudatettu.

Tontti on kaavassa osoitettu matkailua edistävään toimintaan, mihin sitä Malvialan mukaan käytetäänkin.

– Emme halua tehdä sitä, että varmuuden vuoksi keskeytetään. Nyt kun aluetta katsoo, niin eihän se ole valmis. Ei se tule noin karulta näyttämään kokonaisuudessaan, vaikka puisto on näkyvä, hän sanoo.

Hugo Park Aulangon yrittäjä Teemu Kukko ymmärtää ihmisten reaktion, eikä vastareaktio tullut yllätyksenä.

– Kaikesta valitetaan, mutta onneksi asiat unohtuvat aika pian. Ei kukaan Ahvenistostakaan enää puhu, Kukko sanoo.

Toimenpideluvasta ei toistaiseksi ole valitettu. Hän toivoo, ettei valituksia tulekaan.

– Aihe on varmasti arka joillekin. Historiallinen Aulanko on monella sydämessä. Tarkoituksena on tehdä siitä vielä enemmän ihmisten paikka, hän lisää. HäSa

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic