Kanta-Häme

Aurinko alkoi paistaa Linnassa

Lyseon lukion opiskelija Ira Hänninen pitelee käsissään saksia. Opiskelijakaverit puolestaan pitävät kireänä vihreää koristenauhaa, joka ulottuu oviaukon päästä päähän.

– Pitääkö tämä tehdä jotenkin dramaattisesti? Hänninen kysyy ystäviltään ja nauraa.

Lopulta Hänninen leikkaa avajaisnauhan, ja kauppakeskus Linnassa parveillut ihmisparvi kävelee tutustumaan keskustan uutuuteen.

Lyseon lukiolaiset saivat kunnian avata puiston, koska idea oli neljän opiskelijan yhteinen. Opiskelijat ovat rakentaneet puistoa sekä koulu- että vapaa-aikana.

– Emme osanneet aavistaa, että tämä lähtisi näin, opiskelija Netta Anttila kertoo.

Sunshine-kauppakeskuspuisto on perjantaista lähtien auki kuukauden päivät.

Näyttelyitä ja tapahtumia

Vanhassa Tiimarin liiketilassa on värikkäitä sohvia, ja seiniä peittävät tekstiilit. Nurkassa on suihkulähde, ja paikalle on tuotu jopa muutama kuusi.

Keskellä tilaa on Vanajavesikeskuksen näyttely, takanurkassa puolestaan vanha Jopo-kuntopyörä. Toisen sohvanurkan ympärillä on virkkuu- ja neulontavälineet.

Ympäri tilaa myös lukuisat sponsorit esittelevät omaa työtään.

Hämeen liiton aluekehitysasiantuntija ja puistoa suunnitellut Minna Takala kertoo, että tarkoituksena on tarjota ihmisille paikka, missä rentoutua.

– Tavoitteenamme on, että aukioloajat myötäilisivät vieressä olevan Café Kaunon aukioloaikoja, Takala toteaa ja viittaa yhteistyökuvioon, joka puistolla on naapurikahvilan kanssa.

Ylläpito hoidetaan talkoovoimin.

Sunshine-puiston ovat löytäneet erityisesti erilaiset tapahtumajärjestäjät.

Ensi viikolla puistoon tulee vierailemaan Työtehoseura 30 ihmisen voimin, ja vastaavasti Linnan Kehitys -yhtiön vetämä Linnan Startti -koulutusohjelma järjestää puistossa oman yritysesittelynsä tulevana tiistaina.

”Puistonvalvojan” seinällä on lukuisia post it -lapuille kirjattuja yrityksiä ja yhteisöjä, jotka tekevät vierailun puistoon.

– Tämä on yhteisöllinen tila. Tuntuu, että tällaiselle on kysyntää, ja testaamme nyt, onko sitä, Takala toteaa.

Sunshine-puiston viimeinen aukiolopäivä on helmikuun 16. Puisto päivittää aukioloaikojaan muun muassa Facebook-sivuillaan.