Kanta-Häme

Aurinko veti väen Apparalle

Ahveniston uimaranta on houkutellut väkeä viime päivinä. Sunnuntaina äitienpäivänä rannalla oli kymmeniä ottamassa aurinkoa tai kiikkumassa Flowparkin köysiradoilla. Rohkeimmat uskaltautuivat vesileikkeihin noin 15-asteisessa järvivedessä.

Sisarukset Nemo, 7, ja Ninja, 9, Hailla polskivat estoitta.

– Ei ole kylmää vettä, Ninja vakuutteli hampaat kalisten.

Ennusteen mukaan vielä useita päiviä jatkuva lämmin sää ei kuitenkaan nopeuta Ahveniston maauimalan avaamista. Uimala avataan suunnitellusti 18. toukokuuta.

– Uimalassa tehdään parhaillaan viimeisiä huoltotoimia ennen täyttämistä. Vettä menee altaaseen paljon ja sen lämmittäminen kestää pitkään, joten aikataulua ei voi nopeuttaa, kertoo Jari Roive Ahveniston maauimalan toimintaa, kahvilaa ja seikkailupuisto Flowparkia pyörittävästä TG Ahvenisto oy:stä.

Talvella keittiöremontin saanut kahvila aukesi noin viikko sitten seikkailupuisto Flowparkin kanssa.

– Ajatuksemme oli pitää toukokuussa kahviota auki ainoastaan seikkailupuiston asiakkaille, mutta aukioloaikoja on jo pidennetty, sillä väkeä liikkuu alueella niin paljon, Roive kertoo.

Roiveen mukaan kahvila keskittyy jatkossakin limppari- ja jäätelölinjaan. Tukevampaa syötävää haluavien pitää jatkossakin turvautua eväisiin ja uimarannan kodassa olevaan makkaranpaistomahdollisuuteen.

– Remontissa ei tehty varsinaista ruoanvalmistuskeittiötä. Mietojen alkoholijuomien myyntiä harkitaan.

Flowpark tavoittelee tänä kesänä 15 000 asiakasta. Viime kesänä puistossa kävi noin 7 000 asiakasta.

– Ennakkomyynti kouluille, yritysryhmille ja polttariporukoille on lähtenyt vilkkaasti liikkeelle. Se jää nähtäväksi, miten Aulangon seikkailupuisto vaikuttaa kävijämääriimme. Toivomme heillekin onnea, Roive toteaa. HÄSA

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic