Kanta-Häme

Aurinkorannan yleinen sauna ja terassiravintola kaatuivat laskelmiin ja vastustukseen

Kannattavuuslaskelma ei rohkaissut, valituksistakin vihjailtiin.
Ei tule Aurinkorantaan yleistä saunaa ainakaan vielä. Sellaista puuhanneiden mukaan paikka olisi kuitenkin oiva. Arkistokuva

Aurinkorantaan rantareitin varrelle suunnitellun yleisen saunan ja terassiravintolan suunnitelmat ovat kariutuneet.

Kyseisen tontin viime talvena varanneet Karoliina Frank ja Tapio Vekka sekä Sari ja Juha Myllykangas lähettivät tiistaina tiedotteen, jonka mukaan kokonaisuudesta ei saatu laskelmien valossa liiketoiminnallisesti kannattavaa.

Tonttivaraus herätti paljon huomiota Hämeen Sanomien uutisoidessa asiasta helmikuussa. Yrittäjät Karoliina Frank ja Tapio Vekka ovat olleet aikaisemmin pitkään politiikassa ja Sari Myllykangas on Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Myllykangas kertoo, että he saivat paljon palautetta hankkeen tultua julki.

– Moni kannusti, mutta saimme myös viestiä, että jotkut aikoivat tehdä valitusteitse kaikkensa, ettei hanke toteutuisi. Esimerkiksi saunan aiheuttama savuhaitta läheiselle asuinalueelle olisi pellettikiukaalla toteutettuna ollut aivan minimaalinen, Myllykangas toteaa.

 

Myllykankaan mukaan suurimmat syyt aluevarauksesta luopumiseen olivat kuitenkin taloudelliset.

”Kolmen kuukauden ajan olemme laaja-alaisesti selvittäneet sauna- ja ravintolakokonaisuuden rakentamis- ja operointikustannuksia ja laatineet erilaisten toimintakonseptien kustannuslaskelmia,” tiedotteessa todetaan.

– Menopuoli vaikutti liian raskaalta. Olisimme joutuneet rakentamaan uuden kiinteistön aivan tyhjälle tontille, minkä lisäksi olisi tullut palkkakuluja.

Myllykangas kiistää, että kyseessä olisi ollut pelkkä mediatemppu saada huomiota rantareitin varren yritysmahdollisuuksille. Kaupungin edustajat ovat pitkään toivoneet julkisuudessa yritystoimintaa rantareitin varrelle.

– Kyllä me olimme aivan tosissamme. Kartoitamme Juhan kanssa tälläkin hetkellä erään yritysidean mahdollisuuksia.

Saunaa puuhanneiden mukaan vastaavan yrityksen rakentaminen vaatisi kaupungin vahvan tuen. ”Yritysvetoisen liiketoiminnan lisäksi kyseessä on selkeästi elinvoimateko, joka lisää kaupungin matkailullista vetovoimaa ja lisää iloa ja eloa kaupunkiin,” tiedotteessa todetaan. HäSa

 

Päivän lehti

21.1.2020