Kanta-Häme

Aurinkorannasta määräala terassiravintolalle ja saunoille – Liiketoiminnan takana muun muassa Sari Myllykangas ja Tapio Vekka

Sari Myllykangas ja Tapio Vekka ovat perustamassa yrityksen saunojen ja terassiravintolan liiketoimintaan.
Perustettavan yhtiön ravintola ja saunat aiotaan rakentaa rantareitin ja Vanajaveden väliin.

Hämeenlinnan Aurinkorannasta on varattu määräala terassiravintolan ja saunojen rakentamiseen. Hankkeen takana ovat Karoliina Frank, Tapio Vekka, Sari Myllykangas ja Juha Myllykangas, jotka ovat tehneet varauksen perustettavan yhtiön lukuun.

Sari Myllykangas (sd.) on Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Tapio Vekka (kok.) on pitkään toiminut Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Hanke vastaa alueen asemakaavaa. Varatulle määräalalle on kaavoitettu 400 neliön ravintola.

Sari Myllykangas sanoo lämmitelleensä miehensä Juha Myllykankaan kanssa ajatusta perustaa julkinen sauna ja harjoittaa sillä myös liiketoimintaa.

– Suunnitelma lähti liikkeelle rakkaudesta lajiin. Meillä on Juhan kanssa kolme saunaa. Mietimme alan yritystoimintaa, kun meillä olisi vielä uraa edessä.

Sari Myllykangas kertoo, että he puhuivat ajatuksestaan Karoliina Frankin ja Tapio Vekan kanssa. Frank ja Vekka innostuivat myös ajatuksesta.

– Lähdimme kääntämään kiviä, mistä löytyisi paikka tällaiselle saunalle.

 

Aurinkorannasta varatulle alueelle aiotaan rakentaa ravintola, sauna, savusauna ja uimalaituri. Venelaituria rantaan ei aiota rakentaa. Rannalle tehtäisiin talvella avanto.

Sari Myllykangas kertoo, että ryhmä on jo ottanut yhteyttä arkkitehteihin ja käynyt keskusteluja suunnittelusta. He ovat käynnistäneet myös rahoitusneuvottelut.

Yritys, jonka nimissä ravintola- ja saunaliiketoimintaa hoidetaan, on ”kinthaalla”. Sari Myllykangas ei kerro vielä yrityksen nimeä.

Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo varasi maanantaina viranhaltijapäätöksellä määräalan perustettavalle yhtiölle. Viranhaltijoiden päätökset menevät tiedoksi luottamuselimille, jotka voivat siirtää päätöksenteon itselleen.

– Meillä oli tarkoitus tehdä tiedote hankkeesta kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen. Emme huomanneet, että päätöksestä tulee julkinen heti viranhaltijan päätöksen jälkeen, Myllykangas kertoo.

Myllykankailla, Frankilla ja Vekalla kaikilla on kokemusta yritystoiminnasta. Sari Myllykangas koulutukseltaan sairaanhoitaja ja psykoterapeutti, joka toimii liikkeenharjoittajana. Hänen miehensä on eläkkeellä jäänyt lääkäri. Karoliina Frank on puolisonsa Tapio Vekan omistaman Vekka Liikenteen toimitusjohtaja. HÄSA

Päivän lehti

21.1.2020