Kanta-Häme

Autio ja Bagge Hämeen taidetoimikuntaan

Taideneuvosto on valinnut uudet jäsenet taidetoimikuntiin kaksivuotiskaudelle 2017–18.

Hämeen taidetoimikunnan jäsenet ovat puheenjohtaja tanssitaiteilija Mia Mironoff (Lahti), näyttelijä, käsikirjoittaja Risto Autio (Hämeenlinna), kirjailija Tapani Bagge (Hämeenlinna), taidemaalari Tuija Lampinen (Riihimäki), valokuvataiteilija Kirsti Nenye (Lahti), kuvataiteilija Simo Ripatti (Turenki), kuvataiteilija Tiina Salmi (Lahti), etnomusikologi Esa Vienamo (Parola) ja muusikko Timo Väänänen (Lahti).

12-henkisen visuaalisten taiteiden toimikunnan jäseneksi valittiin hämeenlinnalainen kuvataiteilija Anne Tamminen.

Seitsemässä valtion taidetoimikunnassa aloittaa ensi vuoden alusta 75 asiantuntijajäsentä. Alueellisissa taidetoimikunnissa on 112 jäsentä.

Taideneuvosto ja taidetoimikunnat ovat Taiteen edistämiskeskuksen (Taiken) asiantuntijaelimiä. Toimikunnat päättävät vertaisarviointiin perustuvista taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista kukin omalla alallaan ja alueellaan.

Toimikunnat jakavat apurahoja ja palkintoja vuositasolla yhteensä 21,7 miljoonaa euroa. Niiden suorassa päätösvallassa on 64 prosenttia Taiken 34 miljoonan euron kokonaistuesta taiteelle ja kulttuurille. Lisäksi ne arvioivat viraston päätösvallassa olevat yhteisöjen avustushakemukset.

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic