Kanta-Häme

Autohallin uumenissa onkin puoti

 

Valtatie 12:n ja Tuuloksen kylää halkovan Pannujärventien kainalossa sijaitsee rakennus, joka näyttää, no, autokaupan hallilta. Ulkonäkö ei edes petä, sillä hallissa toimii vaihtoautojen myyntiliike.

Hallin toinen pääty kätkee kuitenkin sisäänsä yllätyksen. Siellä toimii varsinainen monitoimiliike eli yhdistetty vohvelikahvila, sisustusmyymälä ja kirpputori. Sitä emännöi Jelena Numminen, jonka puoliso Timo Numminen pitää autoliikettä saman katon alla.

– Miehelläni on ollut yritys 20 vuoden ajan. Se alkoi autojen huollosta ja maalauksesta, ja nyt niiden rinnalle on tullut vaihtoautokauppaa.

Liike toimi pitkään Lammilla, ja siellä myös Jelena Numminen perusti oman Metsäpellon Puotinsa.

– Kotona Metsäpellontiellä meillä oli siellä pihapiirissä vanha navetta, jossa pidin kesäisin ja joulun aikaan sisustuspuotia. Kun entiset tilat kävivät miehen firmalle ahtaaksi, hankimme tämän hallin, ja minäkin siirsin yritykseni tähän, Numminen kertoo.

Omat harrastukset näkyvät

Peltihallin sisustaminen viihtyisäksi on ainakin astetta vaikeampaa kuin navetan. Numminen on jakanut hallin päädyn pienemmiksi tiloiksi, ja somisteena sekä tilanjakajana toimivat muun muassa heinäseipäät sekä vanhat autotarvikkeet ja huonekalut, joita pariskunta kerää.

Suurimman osan tilasta haukkaa kirpputori, jonne lähiseudun asukkaat ovat tuoneet tavanomaisen kirpputoritavaran lisäksi myyntiin esimerkiksi kukkien taimia.

Kahvilassa on tavoiteltu vanhanaikaisen täyden palvelun huoltoaseman ilmettä ja sisustusnurkkauksessa on silmänruokaa lattiasta kattoon.

– Minulla ei ole omaa maahantuontia, vaan hankin tuotteet pääasiassa muutamalta tanskalaiselta ja ruotsalaiselta tavarantoimittajalta, Jelena Numminen kertoo.

Nummiset hankkivat hallin viime vuonna, ja Metsäpellon Puoti siirtyi tiloihin elokuussa. Nyt liike on auki ympäri vuoden.

– Kävijöitä riitti myös talvella. Jäin ensin virkavapaalle ja nyt olen irtisanoutunut entisestä työpaikasta. Eli usko tähän on vahva. Sijainti on erinomainen ja kesälomalaiset pysähtyvät mielellään tutkimaan, mitä tällaisesta paikasta löytyy, Jelena Numminen sanoo. (HäSa)

Metsäpellon Puoti (Pannujärventie 2) on avoinna ma-pe 10-18, la 10-15 ja su 11-17.