fbpx
Kanta-Häme

Autonrengasliitto: Nyt on aika vaihtaa talvirenkaat – Mustaa jäätä esiintyy erityisesti tietyissä paikoissa

Varoitukset huonosta ajokelistä ovat voimassa aamuyhdeksään saakka. Varoitus koskee myös Hämeenlinnan ja Forssan seutuja.
Varoitukset huonosta ajokelistä ovat voimassa aamuyhdeksään saakka. Varoitus koskee myös Hämeenlinnan ja Forssan seutuja. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

– Talvirenkaat on viisasta vaihtaa alle nyt, Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora sanoo tiedotteessa.

Liiton mukaan kesärenkaiden pito-ominaisuudet alkavat selvästi heikentyä lämpötilan painuessa lähelle nollakeliä.

–Ei kannata lykätä ja ajatella säästävänsä talvirenkaita. Jotkin renkaat auton alla aina kuluvat, ja on tärkeintä, että ne renkaat ovat vuodenaikaan ja keliin sopivat, Nuora toteaa.

Talvirengaskaudella sulan maan jäättömiä päiviä on toistuvasti, mutta talvella keli muuttuu nopeasti jopa saman päivän aikana. Autonrengasliitto muistuttaa, että mustaa jäätä saattaa esiintyä yllättävissäkin paikoissa. Riskipaikkoja ovat siltojen kannet, moottoriteiden rampit ja varjoista alavat paikat.

Tieliikennelain mukaan talvirenkaita on käytettävä kelin niin vaatiessa marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Renkaita saa sään vaatiessa käyttää myös muulloin.

Lue myös: Noin 80 prosenttia kantahämäläisistä ajaa nastarenkailla – Se on asiantuntijan mielestä kestämätöntä

 

Tiistaiaamun liikenne  sujui pääosin hyvässä järjestyksessä paikoittaisesta liukkaudesta huolimatta, kertoo Tampereen tieliikennekeskus.

Salokannon mukaan tienpinnat olivat pääosin varsin kuivia, vaikka ne ovat monin paikoin olleet pakkasella. Poikkeuksellista kolarisumaa ei ole ollut missään päin maata.

Finntrafficin tieliikennekeskus varoitti aiemmin, että tiet voivat olla kylmän yön jäljiltä liukkaita isossa osassa maata.

Yön aikana elohopea oli nollan alapuolella lähes koko maassa.

Kaksi rekkaa suistui tieltä liukkaassa kelissä Hartolassa

Hartolassa Päijät-Hämeessä kaksi rekkaa suistui tieltä varhain aamulla liukkaassa kelissä. Onnettomuus tapahtui valtatie 4:llä noin seitsemän kilometriä Hartolasta pohjoiseen.

Rekoista toinen ajautui liukkauden vuoksi osin vastaantulijan kaistalle, jolloin vastaan tullut rekka joutui väistämään sitä. Kumpikin luisui tieltä ja päätyi kyljelleen.

Henkilövahinkoja onnettomuudessa ei aiheutunut.

Onnettomuuspaikalla on toistaiseksi käytössä vain toinen kaista, ja pelastuslaitoksen arvion mukaan liikenteeseen on odotettavissa häiriötä pitkin aamupäivää.

Päivitetty 19.10. kello 12.40: Lisätty jutun ensimmäinen kappale.

Menot