Kanta-Häme

Autoja naarmutettiin Linna Cruisingissa

Hämeenlinnassa viime viikonloppuna järjestetyn Linna Cruising -harrasteautotapahtuman yhteydessä joku tai jotkut vahingoittivat useita ajoneuvoja. 
 
Tapahtuman turvallisuuspäällikkö Kimmo Lainesalon mukaan vahingonteot tapahtuivat Ahveniston moottoriradalla lauantaina pidetyn päivätapahtuman yhteydessä. Tuolloin yleisö pääsi liikkumaan vapaasti autojen ympärillä.
 
– Ensimmäiset ilmoitukset vahingoista saatiin jo lauantaina ja tänään (keskiviikkona) viimeisin tieto on, että ainakin viittä autoa ja yhtä moottoripyörää on vahingoitettu.
 
Lainesalon mukaan autojen ja moottoripyörän maalipintoja oli naarmutettu jollain terävällä esineellä. Lisäksi muutaman auton nahkaverhoiluja oli viilletty rikki.
 
Linna Cruising on erityisesti amerikkalaisiin harrasteautoihin keskittyvä tapahtuma. 
 
Ensimmäinen kerta
Vahingontekoja tutkiva Hämeen poliisi sai ensimmäiset ilmoitukset ja kuvat vahingoista jo lauantaina. Kimmo Lainesalon mukaan jokaisen vahinkoa kärsineen kannattaa ottaa yhteyttä poliisiin asian selvittämiseksi.
 
Moottoriradalla on valvontakameroita, joiden tallenteet Lainesalo toimittaa poliisille.
 
– Tallenteet on jo käyty läpi ja osa vahingoitetuista autoista näkyy moottoriradan aluetta kuvaavien kameroiden kuvissa. Omia valvontakameroita meillä ei ollut paikalla, sillä me emme ihan suoraan sanottuna osanneet varautua tällaiseen. Tämä oli kahdestoista vuosi Linna Cruisingia ja nyt ensimmäistä kertaa tapahtui laajempaa ilkivaltaa, Kimmo Lainesalo kummastelee.
 
Lainesalon mukaan toissavuoden tapahtumassa yhtä autoa ja yhtä moottoripyörää vahingoitettiin, mutta muuten tapahtumassa on selvitty ilman ylimääräisiä vaurioita.
 
Hämeen poliisi kaipaa tapahtumassa paikalla olleiden silminnäkijähavaintoja mahdollisesta vahingontekijästä. Yleisövihjeitä voi antaa virka-aikana puhelimitse numeroon 0295 437 718 tai muuna aikana poliisin vihjenumeroon 0295 414 222. (HäSa)

Menot